"Bil Kozbi je priznao da je bolestan čovek"

U jednom od najvećih sudskih procesa nekoj poznatoj ličnosti poslednjih godina, 79-ogodišnji komičar Bul Kozbi suočen je sa teškim optužbama za bludne radnje, i mogućom kaznom od 10 godina zatvora i 25.000 dolara.

Izvor: B92

Petak, 09.06.2017.

21:45

GettyImages

Majka tužiteljke u procesu protiv poznatog glumca Bila Kozbija, optuženog za seksualno napastvovanje, izjavila je na sudu da je filmska zvezda, u jednom telefonskom razgovoru od pre 12 godina, priznala da je "bolestan čovek".

Šezdesetak žena iznelo je, tokom niza godina, neverovatno slične optužbe na račun poznatog glumca, navodeći da je on bio "serijski seksualni predator", i to tokom perioda koji se proteže na četiri decenije, što je doprinlo da kraj njegove karijere potpuno padne u senku poslednjeg sudskog procesa.

Kozbijeve trenutna sudbina zavisi od suđenja po tužbi 44-ogodišnje kanadske maserke Andree Konstand, koji je glumac navodno drogirao i potom seksualno zloupotrebio u svojoj kući u Filadelfiji, u januaru 2004. godine.

Njena majka Điana, rekla je na suđenju da su ona i njena ćerka razgovarale telefonom sa Kozbijem duže od dva sata, nekih godinu dana posle navodnog seksualnog zlostavljanja.
Andrea Konstand / GettyImages
Prema majčinim rečima, Kozbi je priznao da je Andrei dao pilule i da je dodirivao intimne delove njenog tela "pokušavajući da je uveri da je sve dogodilo na obostrani pristanak".

Ona je optužila glumca da je pokušao da manipuliše njom kao i da plati Andrei odlazak na terapiju. Majka kaže da je Kozbi tada rekao i da im se obema izvinio kao i da im je "priznao da je bolestan čovek".

Bil Kozbi je u svoju odbranu naveo da je Andrei dao lek (antihistaminik) "benadril" kako bi joj pomogao da se oslobodi stresa i insistirao na činjenici da su njihovi seksualni odnosi odvijali na obostrani pristanak, optuživši je da laže. Njegov advokat Anđela Agrusa optužila je Đianu Konstand da je promenila svoj prvobitni iskaz.

U vreme kada se navodno seksualno zlostvaljanje, 2004. godine, dogodilo Andera Konstand je bila direktorka ženskog košarkaškog tima Univerziteta Templ, čiji je Kozbi bio član upravnog odbora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: