"Islamska država će iskoristiti Pokemon Go da ubija hrišćane"

Broj ljubitelja Pokemona neprekidno raste, ali neki se ne daju lako zavarati. Među njima je i radio voditelj i sveštenik iz Amerike Rik Vajls, koji smatra da je popularna igra “Pokemon Go” đavolja rabota.

Izvor: gizmodo.com

Petak, 15.07.2016.

11:36

Tanjug / AP Photo/Nati Harnik

“Ova Pokemon stvorenja su virtuelni sajber demoni – digitalni demoni”, rekao je pastor Vajls u nedavnoj epizodi radio emisije “TrueNews”.

Vajls ima nekoliko zanimljivih teorija kako se Pokemoni koriste za kvarenje “nevinih malih anđela širom Amerike”. Nije ljubitelj ni tehnologije uopšte.

“Šta da se ova tehnologija prenese islamskim džihadistima?”, pitao je retorički u svom programu. “Šta bi bilo da islamski džihadisti dobiju aplikaciju koja im pokazuje gde se hrišćani geografski nalaze?

Naš neprijatelj, Satana, napada crkve svojim virtuelnim, digitalnim, sajber demonima. Verujem da su oni magnet za demonske moći”, smatra Vajl.

“Oni seju demone po vašoj crkvi. Oni vašu crkvu napadaju demonskim aktivnostima. Neprijatelji Krsta će koristiti ovu tehnologiju da lociraju i ubijaju hrišćane”, uveren je pastor, koji preporučuje svima da “odmah prestanu da igraju Pokemon Go”.

To je lakše reći, nego učiniti, budući da je igra dosad oborila sve rekorde po broju preuzimanja i to posle svega desetak dana od lansiranja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: