Prvo srpsko izdanje "Monopola": Umesto cipele - opanak

U okviru obeležavanja 80 godina postojanja Monopola, posle SAD, Velike Britanije i Italije, Srbija je četvrta zemlja na svetu koja je dobila personalizovanu verziju ove popularne igre.

Izvor: B92

Utorak, 01.12.2015.

13:43

Default images

Polja koja krase nazivi gradova i atrakcija poput Beograda, Novog Sada, Niša, Sirogojna, Đavolje Varoši, figurice sa motivima šajkače i opanka – samo su neke od karakteristike domaće edicije ove igre.

Podsetimo i da je tokom aprila meseca trajalo glasanje preko društvenih mreža i u Delta City-ju, za izgled figurica u domaćem izdanju Monopola, tako da su upravo fanovi bili ti koji su imali veliki doprinos u njegovom kreiranju.

Direktor festivala Ivan Blagojević kaže da Nišville nema ambiciju da drži monopol na jazz u Srbiji, ali da imponuje to što su vlasnici prava na nacionalna izdanja popularne igre, britanska kompanija „Winning Moves“ dodelili ovom festivalu jedno polje.
"Počastvovani smo i činjenicom da su nas proizvođači ove igre kontaktirali na predlog Turističke organizacije Srbije koja već godinama podržava i promoviše Nišville na svetskim sajmovima turizma i na čiji je predlog Nišville ove godine dobio 'Turistički cvet' kao najbolja manifestacija u promociji srpskog turizma", kaže Blagojević.

Kroz Monopol Srbija se pruža prilika mladima da nauče više o Srbiji, njenim destinacijama i atrakcijama, a starijima da se motivišu da posete gradove i mesta na kojima jos nisu bili. Ediciju Monopol Srbija predstavila je licencirana kompanija za proizvodnju lokalnih Monopol izdanja kompanije Hazbro, Winning Moves u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije, Dexy Co i Delta City tržnim centrom.

Polje za Prvu TV na Monopolu

Predstavnici planetarno popularne igre ukazali su čast upravo Prvoj srpskoj televiziji da kao jedan od najprepoznatljivih brendova Srbije, dobije polja na najpopularnijoj tabli na svetu.

„Monopol je igra koja je sigurno svima obeležila dane detinjstva i koja se i dan danas rado igra. Zahvaljujemo na ukazanoj časti, zadovoljstvo je biti deo jednog sjajnog poduhvata kao što je ovaj. Prva televizija jeste najmlađa komercijalna televizija sa nacionalnom frekvencijom ali smo uz dobar tim, veliki entuzijazam kao i izazito društveno odgovorno ponašanje uspeli da postavimo najviše standarde poslovanja na medijskoj sceni Srbije. Postali smo našim konkurentima uzor, i što je važnije, našim gledaocima i saradnicima sinonim za kvalitet. Gledaocima obećavamo da će nas i u Novoj godini gledati bez daha, a partnerima poručujemo da su uz nas na prvom mestu“, rekla je Slađana Paunović, PR menadžer Prve televizije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: