Nije novac, a ni seks: Terapeuti otkrivaju najveći problem u vezi

Britanski terapeuti za veze otkrili su za “Hafington post” koji je najveći izazov sa kojim se svakodnevno suočavaju u svojoj profesiji.

Izvor: Metro.co.uk

Subota, 05.09.2015.

17:45

Default images
Foto: Thinkstock

Uprkos tome što vi i vaš partner možda ne krijete obilje tajni poput gospodina i gospođe Smit, velika je verovatnoća da još uvek niste ustanovili kako da na pravi način razgovarate jedno s drugim.

Naime, problem broj jedan u vezama je definitivno – komunikacija.

“U to spada i kako se raspravljati sa partnerom, a da ne zapretite da ćete ga ostaviti, kao i svest o tome da su oni obrasci ponašanja koji vas sada nerviraju oduvek bili prisutni, a vi ste ih možda ranije čak smatrali i simpatičnim. Ključ opstanka veze je deifnitivno efektivna komunikacija”, navodi psihoterapeut Laura Jang.

Nakon loše komunikacije sledi nedostatak zabave (zajedničko gledanje televizora se ne računa), nedostatak vremena za partnera, bezosećajnost/nezainteresovanost ili previše osećajnosti (ponekad je suviše teško ostvariti taj istančan balans), preterana zavisnost od partnera, kao i gubljenje osećaja sopstvenog čvrstog identiteta – iako ste u vezi, morate upamtiti da ste vi i vaš partner pre svega dve zasebne ličnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: