Piter Džekson živi u kući Bilba Baginsa

Reditelj "Gospodara prstenova" Piter Džekson živi u kući junaka Tolkinovog romana.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 29.06.2015.

18:25

Default images

Iako je konačno stavio tačku na sagu o Hobitima, novozelandski reditelj izgleda nikako da se oprosti od popularnih likova svojih filmova, te je deo svoje vile na Novom Zelandu pretvorio u kuću Bilboa Baginsa.

Bino Smit, jedan od scenografa koji je radio sa Džeksonom na trilogiji "Gospodar prstenova", otkrio je da je prizemlje rediteljeve kuće u Mastertonu identična replika Bag End-a, kuće pronalazača jedinstvenog prstena.

"Toliko je insistirao na detaljima da smo morali da je sagradimo potpuno isto kao što je na filmu", kazao je Smit, prenosi londonski Gardian.

"Ne postoji ništa slično na svetu. A sasvim je pogodna za život", dodao je on.

Želeći da oda priznanje Tolkinovom delu, Džekson je prizemlje svoje dvospratne kuće preuredio uz pomoć tima koji je s njim radio na filmu.

"Bag End je pod zemljom. U nju se stiže tunelima. Prvo morate da udjete kroz vinski podrum i pomerite flašu. Tada se otvaraju vrata koja vode u 35 metara dugi hodnik. I to smo morali da sagradimo. Dok hodate nailazite na skelete i leševe, zatim ulazite u sobu za mučenje gde povlačite knjigu na polici koja se otvara i možete da zakoračite u Bag End", ispričao je Smit.

On je rekao da neki reditelji, uključujući Stivena Spilberga i Džordža Lukasa, dolaze u posetu da bi se tu "igrali".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: