- Tabu -

Netfliks suspendovao trans osobu sa posla; objašnjenje "sumnjivo"

Netfliks je suspendovao tri radnika jer su upali na sastanak šefova timova, a među suspendovanim radnicima je trans osoba koja je kritikovala novu komediju Dejva Čapela.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Shutterstock/Mykolastock
Foto: Shutterstock/Mykolastock

Tera Fild, softverski inženjer iz San Franciska, je suspendovana sa još dvoje kolega nakon što su upali na sastanak najuspešnijih zaposlenih u Netfliksu.

Fildova je pre upadanja na sastanak pisala Tvitove o komediji Dejva Čapela koja je puna šala usmerenih protiv trans osoba, ali iz Netfliksa tvrde da je nisu zbog toga suspendovali, već zato što je nepozvana došla na okupljanje odabranih zaposlenih.

"Apsurdno je misliti da smo je otpustili jer joj se nije dopao šou. Mi podstičemo zaposlene da iskazuju svoje kritičko mišljenje", rekli su iz Netfliksa.

"Juče smo pustili još jedan Čapelov specijal u kojem napada trans zajednicu i naziva nas marginalizovanim ljudima. Čućete mnogo toga o tome kako smo zbog toga uvređeni. Nismo uvređeni", piše na Tviteru suspendovana zaposlena i dodaje:

"Njemu je postojanje trans osoba komično, a kada mu ukažemo da greši, ispadamo uvređeni", zaključuje Tera Fild.

Ljudi i dalje sumnjaju kako je ona zapravo zbog ovakvih tvitova udaljena sa posla, iako Netfliks za celu situaciju ima drugo objašnjenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu