Netfliks suspendovao trans osobu sa posla; objašnjenje "sumnjivo"

Netfliks je suspendovao tri radnika jer su upali na sastanak šefova timova, a među suspendovanim radnicima je trans osoba koja je kritikovala novu komediju Dejva Čapela.

Život

Izvor: B92

Utorak, 12.10.2021.

10:05

Netfliks suspendovao trans osobu sa posla; objašnjenje
Foto: Shutterstock/Mykolastock

Tera Fild, softverski inženjer iz San Franciska, je suspendovana sa još dvoje kolega nakon što su upali na sastanak najuspešnijih zaposlenih u Netfliksu.

Fildova je pre upadanja na sastanak pisala Tvitove o komediji Dejva Čapela koja je puna šala usmerenih protiv trans osoba, ali iz Netfliksa tvrde da je nisu zbog toga suspendovali, već zato što je nepozvana došla na okupljanje odabranih zaposlenih.

"Apsurdno je misliti da smo je otpustili jer joj se nije dopao šou. Mi podstičemo zaposlene da iskazuju svoje kritičko mišljenje", rekli su iz Netfliksa.

"Juče smo pustili još jedan Čapelov specijal u kojem napada trans zajednicu i naziva nas marginalizovanim ljudima. Čućete mnogo toga o tome kako smo zbog toga uvređeni. Nismo uvređeni", piše na Tviteru suspendovana zaposlena i dodaje:

"Njemu je postojanje trans osoba komično, a kada mu ukažemo da greši, ispadamo uvređeni", zaključuje Tera Fild.

Ljudi i dalje sumnjaju kako je ona zapravo zbog ovakvih tvitova udaljena sa posla, iako Netfliks za celu situaciju ima drugo objašnjenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: