Tabu -

"Surogat baka": Odlučila je da pomogne ćerki i nosi svoju unuku

Neplodnost pogađa oko šest odsto udatih žena u SAD, a jedna je dobila neobičnu pomoć nakon što je njena 51-godišnja majka pristala da nosi svoje unuče.

Izvor: Index
Podeli

Džuli Loving odlučila je da bude surogat majka detetu svoje ćerke Brijane Lokvud nakon što ona nije uspela da ostane u drugom stanju.

"Ova trudnoća je poput one iz udžbenika. Sve ide savršeno", rekla je Loving za "Today Parents".

Brijanin stručnjak za plodnost dr Brajan Kaplan rekao je da većina Amerikanaca ne može da priušti surogart majku, jer to može da košta i više od 100.000 dolara.

Kad je Lockvud prvi put razgovarala s majkom o svojim problemima s plodnošću, ona joj je odmah ponudila da joj rodi dete, ali je Brijana to odbila.

"Znala sam da samo želi da pomogne, ali ponavljala sam da to ne želim", rekla je Lockvud.

Ona je potom odvela majku na sastanak kod dr Kaplana kad kada mu je rekla da želi da nosi bebu za svoje ćerke.

Doktor Kaplan je tada izrazio zabrinutost zbog njenih godina.

"Obično bi surogat majka trebalo da bude mlađa od 40 godina, ali u medicini morate da gledate stvari individualno", rekao je doktor.

Tada je odlučio da razgovara sa svojim kolegama o ideji da Loving nosi dete. Kaže da su raspravljali o svim potencijalnim opasnostima i da su se svi saglasili da je reč o jedinstvenoj situaciji.

"Ovo nije nešto što bismo savetovali ljudima. Ovo je bio apsolutno izuzetak", zaključili su.

Loving je već u 36. nedelji trudnoće, a svoje neobično putovanje "surogat bake", kako sebe opisuje, s ćerkom deli na društvenim mrežama. Ipak, kažu da nemaju svi razumevanja.

"Rekla bih da su 90 odsto reakcija koje dobijam predivne i fantastične, ali ima tih 10 odsto internet trolova koji nam govore odvratne stvari", kaže Lokvud, te dodaje:

"Mislim da puno toga proizlazi iz nedostatka obrazovanja pri čemu ne razumeju šta je IVG ili šta je surogat, ili misle da će mi beba biti sestra".

Ipak, usprkos tome kaže da ne mari za te negativne komentare, nego se jednostavno raduje bebi.

"Spremna sam. Toliko smo srećni što smo mogli na ovaj način da dobijemo debu", poručila je Lokvud.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 4 idi na stranu