Ljubav sa robotom nas vodi u odumiranje? VIDEO

Savremena tehnologija ulazi u sve pore društva. Na američkom tržištu pojavila se i robot-žena sa idealnim proporcijama, savršenog izgleda, koja govori i pruža nežnosti.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.12.2019.

10:57

Ljubav sa robotom nas vodi u odumiranje? VIDEO
Ilustracija/Foto: julos/depositphotos

Taj novi predmet košta nekoliko hiljada dolara, ali će moći i da se rentira. Kuda ide ovaj svet, hoće li se u budućnosti i sa robotima voditi ljubav, da li se time podstiče usamljenost, otuđenost?

"Mislim da je ishod neizvestan. Ovakva vrsta aktivnosti odgovara biznisu, odgovara novcu i tržištu. Nažalost ima interesenata bez obzira na cenu... Nadajmo se da su ovo anomalije i da je ovo još samo još jedna igračka koju će ljudi koristiti", rekla je za TV Prvu psihijatar Gordana Nikić.

Budemo li živeli sa robotima, dodaje, živećemo u "svetu samih ljudi".

"Nadam se da će sa tehnologijom jačati i humanistički aspekt, a to je da se zajedno svi potrudimo da sačuvamo ono što je duboko ljudsko", objasnila je dr Nikić.

"Ovo nas sigurno vodi u belu kugu i odumiranje... Sama suština je da mi počinjemo virtuelno da živimo", rekao je urolog-seksolog prof. dr Aleksandar Milošević.

Pitali smo i vas da li biste vodili ljubav sa robotom i više od 60 odsto je odgovorilo "da".

Pogledajte više u video-materijalu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: