Toliko kasno počinju da rade "one stvari" da je to postalo ozbiljan nacionalni problem

Prema novim istraživnjima, Japanci nešto kasnije ulaze u seksualne odnose nego što to čine Amerikanci i Englezi, zbog čega je seksualno neiskustvo postalo nacionalni problem u Japanu.

Život

Izvor: CNN, Klix

Utorak, 09.04.2019.

17:00

Toliko kasno počinju da rade
Ilustracija / Foto: Depositphotos/pressmaster

Stručnjaci za javno zdravlje sa Univerziteta u Tokiju otkrili su da u zemlji raste seksualno neiskustvo, dok je procenat žena od 18 do 39 godina koje nikada nisu imale polni odnos porastao na 24,6 odsto u 2015. godini, u odnosu na 21,7 odsto u 1992. godini, piše Si-En-En.

Kod muškaraca istog uzrasta situacija je nešto alarmantnija, pa čak 25,8 odsto njih u 2015. godini nije nikada imalo seksualni odnos, za razliku od podataka iz 1992. godine, kada ih je bilo 20 odsto.

"Seksualno neiskustvo je postalo razlog za nacionalnu zabrinutost u Japanu, ali prethodni izveštaji nisu uzimali u obzir različite uzrasne grupe i društveno-ekonomsko okruženje", rekao je jedan od autora studije Peter Ueda.

Kada ove podatke uporedite sa istraživanjima iz Velike Britanije, SAD i Australije, podaci ukazuju na to da Japanci, zapravo, mnogo kasnije stupaju u seksualne odnose. Naime, tek jedan do pet odsto heteroseksualaca iz ove tri države do 30. godine nije imao seksualna iskustva.

Autori studije navode da je sve veći broj odraslih Japanaca seksualno neiskusan, a njihova studija bila je prva koja se bavila ovim problemom koristeći nacionalno reprezentativne podatke.
Ilustracija / Foto: Depositphotos/twinsterphoto
U studiji je heteroseksualno seksualno iskustvo definisano kao vaginalno-penetrativni odnos između muškaraca i žene. Takođe, studija nije uključivala odgovore onih koji su se izjasnili kao pripadnici LGBTQ zajednica ili kao aseksualni, a krenulo se i od pretpostavke da su svi bračni parovi imali seksualne odnose.

Istraživači su svoju procenu temeljili na podacima iz sedam nacionalnih istraživanja koja su sprovedena tokom tri decenije. Koristili su odgovore između 11.553 i 17.859 odraslih osoba, uzrasta od 18 do 39 godina.

Izveštaj je takođe pokazao da je veći procenat muškaraca sa nižim primanjima ostao seksualno neiskusan u poređenju sa ženama.

"Rasprava o uzroku i posledicama toga zašto muškarci ostaju nevini je vrlo složena, ali kako je studija pokazala, heteroseksualno neiskustvo je barem delimično povezano sa socioekonomskim pitanjem. Jednostavno rečeno - novac govori", rekao je glavni autor studije Sirus Gaznavi.
Japan se već smatra starom nacijom, što znači da više od 20 odsto stanovništva ima više od 65 godina. Samo 946.060 beba je rođeno u 2017. godini, što je rekordno najgora statistika još od 1899. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: