- Tabu -

Dozvolila sam nasilje više puta: Pukla mi je bubna opna od njegovih šamara

"Bežala sam od svoje majke. Pita me jel sve u redu, a ja neću da priznam. Sramota me je, želim da pobedim, da ga promenim, da me voli kao ja njega... Ne osuđujte druge žene, jer ne znate kad će vas tako nešto snaći..

Izvor: B92
Podeli
Foto: YouTube / Printscreen
Foto: YouTube / Printscreen

Pevačica Gordana Tržan pretrpela je fizičko nasilje od partnera i otvorila dušu.

"Niko od vas ne bi rekao da bih ja to nekad dozvolila, a dozvolila sam i to ne jednom."

Sada poručuje da je bolje užasan kraj nego užas bez kraja.

"Najtužnija priča mi je o devojci od 22 godine koju je dečko od 24 godine unakazio, jer je posumnjao da ga je varala", počela je pevačica priču o nasilju nad ženama.

"Žene se teško otvaraju na tu temu zato što je to velika sramota. Ja ću govoriti iz svojih cipela. Kako počinje... ne mogu da kažem nasilje, nego zarobljavanja. Prvo što će dotični da uradi je da se mnogo potrudi oko vas, na razne načine. Zavisi od toga koliko je finansijski potkovan ili koliko je perfidan. Potrudiće se da vam skine zvezde s neba, da vas obaspe raznim pažnjama i naravno da je to božanstvena stvar ako se dalje nastavi neka normalna veza i normalan odnos. Međutim, muškarac koji nakon toga, kada ste vi spremne da uđete u vezu sa njim, napravi situaciju da ste vi srećne što je on taj koji je hteo vas, to je prvi znak za paljenje lampice. Nastavi se veza i vi počinjete da prihvatate da treba da budete srećne što ste sa njim, a ne on sa vama", započinje priču Goca Tržan.

Ona ističe da je njegov sledeći korak da vas odvoji od svih koje volite.

"Pričaće vam da vas mrzi brat, roditelji, najbolja drugarica.. Da vas niko ne voli na pavi način, već samo on. Samo on može da vas spasi iz takvog okruženja. Zašto to radi? Pa on vas stavlja u svoj sistem vredosti i izoluje vas od objektivnih ljudi, onih koji vas vole. Oni žele da vam bude dobro, pokušaće da vam objasne da to što radi nije dobro. On želi da spreči da budete u kontaktu sa ljudima koji za vas žele dobro", priča pevačica i nastavlja.

Objašnjava da je doživela i fizičke napade.

"Kad iz vas proviri negde ona vaša stara jaka ličnost, e tada već kreće sa fizičkim nasiljem. Onda krene da vas davi kada vam spomene roditelje a vi mu uzvratite, jer bože moj 'on može da kaže šta hoće'.. Preispitajte se dobro. Nakon toga kad krene koškanje ili vam udari šamarčinu da vam pukne buba opna kao što se meni desilo... Posle svega toga desi se nešto što ja sebi ne mogu da objasnim. Naime, vi sve vreme imate potrebu da njega popravite, vi osećate da nešto nije kako treba, ali imate neverovatnu potrebu da njega popravite", rekla je Goca Tržan u svom blogu.

Evo šta je još ispričala: