- Tabu -

Bizaran svet nacističkih nevesta

Mračna lista pravila za sve buduće žene nacista u Trećem rajhu nedavno je otkriven, a nekoliko „škola za neveste“ bilo je otvoreno sa ciljem da stvore savršene žene za pristalice Adolfa Hitlera.

Daily Mail
Podeli

Pravila su nalagala da mlade žene moraju da budu naučene „pranju, kuvanju, brizi o deci i održavanju doma“ pre nego što bi mogle da se udaju za muškarce koji su rukovodili koncentracionim logorima i upravljali osvojenim zemljama čeličnom pesnicom.

Žene su takođe učene socijalnom ponašanju poput održavanja konverzacije na koktel zabavama i podizanja dece koja bi obožavala ne Boga ili Isusa već Hitlera.

Ove škole osmislili su Getrud Klink, koja je bila zadužena za ove škole, i Henrih Himler, koji je predvodio SS jedinice.

Himler je bio opsednut superiornošću Arijevske rase nad svim drugim rasama i bila mu je potrebna „jaka porodica koja bi stvorila čistu naciju“.

On je potpisao dokument 1936. godine koji je od svih budućih žena pripadnika SS jedinica zahtevao da učestvuju u ovim specijalnim kursevima.

Ne samo da su one morale da nauče kako da budu „dobre žene“, već su morale i da steknu „posebno znanje u vezi sa rasom i genetikom“. U slučaju da ovo nisu mogle da ostvare, nije im bilo dozvoljeno da stupe u brak.

Pronađeni dokumenti pokazuju i kako je gledano na te žene – iznad svega, one su bile mašine za razmnožavanje i „održavaoci rase“ po jeziku škola.

Klinkova je takođe bila žena sa najvećim činom u istoriji Trećeg rajha i bila je neverovatno privržena svim idejama koje je propagirao Adolf Hitler.

Tabu

U Gadafijevom haremu - priča otete devojčice

Sa svega 15 godina Soraja je kidnapovana kako bi postala seksualna robinja Moamera Gadafija. Ovo je njena priča izdvojena iz knjige francuske reporterke Anik Kožean koja detaljno opisuje brutalan horor Gadafijeve seksualne opsednutosti mladim devojkama.

Tabu petak 30.08. 18:00 Komentara: 46

Da li smo deo narcističke kulture?

Godine 1979. objavljena je „Narcistička kultura“, knjiga Krisotofera Laša, u kojoj je, iz psihološke, kulturološke i istorijsko-sociološke perspektive, objašnjavao različite aspekte narcizma, načine njegovog stvaranja, fenomenologiju i manifestacije nezdravog narcizma u američkom društvu.

Tabu petak 30.08. 10:15 Komentara: 11

Nemačka: Veća prava za treći pol

I u Nemačkoj se do sada u dokumente za novorođenčad unosio i pol deteta. Od 1. novembra polje za pol može ostati i prazno. Novim zakonom se praktično priznaje postojanje interseksualnih osoba.

Tabu subota 24.08. 21:12 Komentara: 11

Kako izgleda suočiti se sa smrću u svemiru?

NASA je 16. jula skratila šetnju u svemiru van Međunarodne svemirske stanice nakon što je italijanski astronaut Luka Parmitano primetio da mu u kacigu svemirskog odela ulazi voda. On je nakon ovog događaja rešio da napiše blog i svima dočara kako izgleda biti blizu smrti u svemirskom prostranstvu.

Tabu četvrtak 22.08. 21:00 Komentara: 22
strana 1 od 5 idi na stranu