Bizaran svet nacističkih nevesta

Mračna lista pravila za sve buduće žene nacista u Trećem rajhu nedavno je otkriven, a nekoliko „škola za neveste“ bilo je otvoreno sa ciljem da stvore savršene žene za pristalice Adolfa Hitlera.

Život

Izvor: Daily Mail

Ponedeljak, 19.08.2013.

17:00

Default images

Pravila su nalagala da mlade žene moraju da budu naučene „pranju, kuvanju, brizi o deci i održavanju doma“ pre nego što bi mogle da se udaju za muškarce koji su rukovodili koncentracionim logorima i upravljali osvojenim zemljama čeličnom pesnicom.

Žene su takođe učene socijalnom ponašanju poput održavanja konverzacije na koktel zabavama i podizanja dece koja bi obožavala ne Boga ili Isusa već Hitlera.

Ove škole osmislili su Getrud Klink, koja je bila zadužena za ove škole, i Henrih Himler, koji je predvodio SS jedinice.

Himler je bio opsednut superiornošću Arijevske rase nad svim drugim rasama i bila mu je potrebna „jaka porodica koja bi stvorila čistu naciju“.

On je potpisao dokument 1936. godine koji je od svih budućih žena pripadnika SS jedinica zahtevao da učestvuju u ovim specijalnim kursevima.

Ne samo da su one morale da nauče kako da budu „dobre žene“, već su morale i da steknu „posebno znanje u vezi sa rasom i genetikom“. U slučaju da ovo nisu mogle da ostvare, nije im bilo dozvoljeno da stupe u brak.

Pronađeni dokumenti pokazuju i kako je gledano na te žene – iznad svega, one su bile mašine za razmnožavanje i „održavaoci rase“ po jeziku škola.

Klinkova je takođe bila žena sa najvećim činom u istoriji Trećeg rajha i bila je neverovatno privržena svim idejama koje je propagirao Adolf Hitler.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: