Veze i odnosi

Žene: Evo zašto ne želite bogatog muškarca

Poznato je da muškarci i nisu stvoreni za multitasking, a sada su naučnici to potvrdili jednom studijom u kojoj su uporedili kakav im je seksualni život ako im je karijera na prvome mestu.

Sreda, 04.06.2014.

19:45

Autor: Tportal

Default images

Podeli:

Naime, pokazalo se kako uspešni muškarci, koji zarađuju više od svojih partnerki, manje uživaju u seksu. Nasuprot tome, oko 56 posto ispitanih muškaraca za magazin “Time Money”, čije su plate manje od supruginih, više uživaju u seksu i opisuju da im je seksualni život odličan.

U obrnutoj situaciji, kada muškarac donosi više novca u kuću, za njih je seks odličan u 44 posto slučajeva, a više je onih nezadovoljnih koji pregore na poslu pa im je seks u drugom planu.

Savetnica za veze Hanna Edelstejn rekla je za “Daily Mail” kako je već poznato da je stres uzročnik mnogih problema, pa je isti slučaj i sa seksualnim životom.

Dodaje da se u odnosu posla i boljeg seksualnog života pokazala kombinacija kada oba partnera rade otprilike jednakim tempom i jednako zarađuju. Tada im je lakše da usklade sve ostale životne obaveze i zadovoljstva.

U studiji s 1.010 muškaraca i žena starosti iznad 25 godina pokazalo se da 90 posto muškarca koji zarađuju manje od svojih supruga smatra da imaju srećan brak, a kod muškaraca koji zarađuju najviše u svojoj porodici to je za 15 posto manji broj.

Foto: Image courtesy of Grant Cochrane / FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.