Recepti

Klajsterone

Sastojci: 1/2 kg brašna, 1/2 l vode, 1/2 l ulja, 100 g šećera u prahu, 1 kašičica cimeta

Sreda, 28.03.2012.

12:59

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Klajsterone Priprema Stavite vodu da prokuva. Pre nego sto provri, kada se pojave mehurici, sipajte brasno stalno mesajuci. Napravice se gusta smesa. Stavite masu na mermernu plocu prethodno namazanu uljem. Dobro mesite i stalno razvijajte testo oklagijom dok ne postane meko i elasticno. Isecite stapice debljine prsta i duzine 20 cm. Spojte ih u krugove. Ugrejte ulje i przite vencice da postanu hrskavi. Dobro ih ocedite i uvaljajte u secer u prahu pomesan sa cimetom. Sluzite tople. Za jos recepata posetite www.kuvajsam.com avlxyz/flickr Sastojci: 1/2 kg brasna, 1/2 l vode, 1/2 l ulja, 100 g secera u prahu, 1 kasicica cimeta Sastojci: 1/2 kg brasna, 1/2 l vode, 1/2 l ulja, 100 g secera u prahu, 1 kasicica cimeta

Priprema

Stavite vodu da prokuva. Pre nego što provri, kada se pojave mehurići, sipajte brašno stalno mešajući. Napraviće se gusta smeša.

Stavite masu na mermernu ploču prethodno namazanu uljem. Dobro mesite i stalno razvijajte testo oklagijom dok ne postane meko i elastično.

Isecite štapiće debljine prsta i dužine 20 cm. Spojte ih u krugove.

Ugrejte ulje i pržite venčiće da postanu hrskavi. Dobro ih ocedite i uvaljajte u šećer u prahu pomešan sa cimetom. Služite tople.

Za još recepata posetite www.kuvajsam.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare