Coca-Cola HBC Srbija tokom krize finansijski podržala učesnike projekta "Stižemo sa juga"

Posledice krize izazvane virusom Covid-19 osetili su gotovo svi privrednici. Problemi u poslovanju i plasmanu proizvoda naročito su pogodili male porodične biznise, čiji opstanak praktično zavisi od dodatne pomoći i podsticaja.

Izvor: B92

Subota, 04.07.2020.

10:00

Coca-Cola HBC Srbija tokom krize finansijski podržala učesnike projekta
Foto: Nikola Pazarski

Nakon prvobitnih donacija najugroženijim građanima, Crvenom krstu, Banci hrane, medicinskim radnicima i svima onima koji su se našli na prvoj liniji odbrane od epidemije, Coca-Cola HBC Srbija odlučila je da ode korak dalje i pruži podršku upravo malim porodičnim firmama, okupljenim u projektu "Stižemo sa juga’".

Inicijativa da se osnaže vlasnici osam malih porodičnih firmi sa juga Srbije, pokrenuta je prošle godine, kako bi se podstaklo preduzetništvo, a malim porodičnim biznisima pomoglo u razvoju poslovanja, promociji i prodaji proizvoda. Iako vrlo ambiciozni, hrabri i vredni, mala preduzeća “Agro Iris”, “Chrono”, “Fišek”, “Jastrebačka priča”, “Nanin recept s juga”, “Polo”, “Radanska ruža” i “Vinarija Status”, u proteklom periodu suočili su se sa ozbiljnim problemima da održe stabilnu proizvodnju i prodaju.

Svesna da su mali biznisi trenutno najugroženiji, Coca-Cola HBC Srbija opredelila je pomoć od 150 000 dinara za svako preduzeće u okviru projekta "Stižemo sa juga"’ kako bi im pomogla da održe svoje poslovanje.

"Kada smo pokretali projekat, snažno smo verovali u potencijal malih porodičnih firmi sa juga. Danas, kada smo svi suočeni sa teškoćama u poslovanju, još više želimo da podržimo njihove ideje i snove, da ih osnažimo i motivišemo da što pre prevaziđu posledice krize i nastave proizvodnju u punom obimu. Istovremeno, to je i naš način da podržimo preduzetništvo u Srbiji i sveukupni oporavak privrede", ističe Teodora Pasulj iz Coca-Cola HBC Srbija.
Kako bi se informisala o svim izazovima sa kojima se proizvođači suočavaju, kompanija je organizovala i “online” susret sa učesnicima projekta “Stižemo sa juga”. Prilika za susret iskorišćena je na najbolji način - za razmenu iskustva i korisnih saveta. Posebno je naglašena važnost online prodavnice stizemosajuga.rs koja je u vanrednoj situaciji bila neprocenjiv kanal promocije i prodaje.
Foto: Nikola Pazarski
"Program 'Stižemo sa juga' i te kako nam je pomogao da dođemo na mnoge trpeze širom zemlje. Podrška koju smo dobili učešćem u projektu otvorila je brojne prilike, postali smo daleko prepoznatljiviji, a samim tim i traženiji. Prednosti programa osetili smo i tokom Covid krize, jer je zajednička platforma stizemosajuga.rs, bila neprocenjiv kanal za plasman naših proizvoda. Finansijska podrška od strane Coca-Cola HBC Srbija zaista je važan podsticaj da prevaziđemo negativne posledice epidemije, ali i dokaz solidarnosti koja dodatno motiviše da istrajemo", kaže Boško Jovanović iz preduzeća "Polo" iz Čačka.

Mali proizvođači sa juga već su osvojili srca potrošača kvalitetnim proizvodima ali i energijom i istrajnošću da ostvare svoje snove. Podrška kompanije Coca-Cola HBC Srbija, kako finansijska, tako i mentorska, veliko je ohrabrenje da konsoliduju svoje snage i još jače i odlučnije nastupe na tržištu, prevaziđu posledice krize i nastave sa proizvodnjom sjajnih specijaliteta po kojima su prepoznatljivi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: