Tri stvari na koje obavezno moramo misliti u enterijeru

Pri osmišljavanju novog ili renoviranju starog izgleda enterijera mnogi od nas se fokusiraju samo na ono vizuelno, ali moramo imati na umu da pored uživanja u detaljima, želimo da se osećamo prijatno i sigurno. Pročitajte šta još morate imati na umu kada je enterijer vašeg doma u pitanju.

Izvor: B92

Sreda, 02.08.2017.

09:31

Tri stvari na koje obavezno moramo misliti u enterijeru

Zvučna izolacija

Osim što su vizuelno važan deo enterijera i pogled u svet, prozori imaju još jednu namenu – da vam obezbede kvalitetnu zvučnu izolaciju. Možda i najvažniji deo enterijera je svakako prozor – njegova veličina direktno određuje prodor svetlosti u prostor, oblik definiše enterijer itd. Ipak, zahvaljujući modernim sistemima u građevinarstvu, prozori imaju još nekoliko namena, pa tako osim sigurnosti koju takođe pružaju birajte i one koji će zvučno izolovati prostoriju u kojoj se nalazite.

Sigurnost

U ovo doba leta nije neobičan rastući trend provala, posebno tokom letnjih odmora, ali i radnog vremena. Upravo zato i u građevinskom sektoru se sve više vremena posvećuje zaštiti od provala i vandalizma. Kompanija Alumil proizvodi sisteme vrata koji su sertifikovani u akreditovanim svetskim institutima sa najvišim stepenom protiv provalne zaštite. Pored toga se koriste i prozorski sistemi koji imaju više tačaka bravljenja radi povećanog nivoa bezbednosti.

Za klijente koji zahtevaju specijalni antibalistički nivo bezbednosti Alumil je kreirao sisteme za prozore sa debljinom stakla od 50mm sa specijalnim sigurnosnim lajsnama, a visoka anti-balistička zaštita se postiže zahvaljujući specijalnom čeličnom ojačanju od 6mm umetnutim u aluminijumske profile. Sistem koristi posebne šarke i specijalne lajsne za zastakljivanje. Takođe, tu je i nova generacija izolovanih kutija za roletne u skladu sa novim tehnologijama i brojnim inovacijama. Osnovne karakteristike su im ekstremna čvrstoća, otpornost na klimatske uslove, protiv-provalna zaštita i mogućnost velikih raspona.

Zaštita od sunca

Osim zvučne izolacije i zaštite od provala, veliki značaj u arhitekturi se pridaje i proizvodima koji će vaš dom zaštiti od pregrejavanja. Najčešći sistemi zaštite od sunce su moderne žaluzine, roletne sa ili bez toplotne izolacije, ili spoljne brisoleje bilo da su pokretne ili fiksne. Sve tri varijante poseduju izuzetno veliki broj dizajnerskih rešenja profila za svačiji ukus a u svrhu zaštite od sunca. Ono što je najvažnije, sistemi za zaštitu od sunca kombinuju moderan spoljašnji izgled sa zaštitom od pregrevanja. Na taj način ne samo što ćete uživati u izgledu vašeg doma već ćete se u njemu osećati i mnogo prijatnije. A upravo je to definicija savršenog doma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: