- PR članak -

Meze by Elliniko: čari beskrajnog grčkog leta čekaju vas i početkom naše druge sezone – u Beogradu

Za sve vas koji već sa setom opet prizivate čarobne trenutke uživanja i raznih zadovoljstava koja su obeležila vaš još jedan odmor u Grčkoj ove godine – znajte da je tom predugo stojećem običaju došao kraj.

Podeli
Foto: Nataša Stanković
Foto: Nataša Stanković

Ovog septembra vas – po prvi put - tek neki minut ili kilometar deli od toga da produžite vaše grčko leto i uživanje kroz pravi autentičan doživljaj duha gostoprimstva - čuvene “filoksenije” - i vrhunskog gastronomskog iskustva nama bratske omiljene mediteranske zemlje.

Još koja nedelja nas deli od zvaničnog početka druge sezone našeg postojanja – odnosno pune godine od kada je tim eminentnih grčkih ugostitelja ispred proslavljenog lanca autentične grčke kuhinje “To Elliniko” iz Soluna sa svojim partnerima i timom iz Srbije otvorio “Meze by Elliniko” - svoj prvi koncept-restoran u Beogradu. Srdačno kao što bratska Grčka prima nas – tako je i Srbija prihvatila “Meze” kao već naširoko priznat dom grčke kulinarske kulture i gostoprimstva najvišeg nivoa – svrstavši ga u sam vrh gastronomske ponude našeg glavnog grada - u svakom smislu.

Foto: Nataša Stanković
Foto: Nataša Stanković

Raznovrsni autentični recepti za najfinija tradicionalna i moderna grčka predjela i jela koja potiču iz svih delova kontinentalne i ostrvske Grčke – i iskonski čulni užitak baziran na najkvalitetnijim originalnim uvezenim originalnim sastojcima i njihovim karakterističnim mirisima, ukusima, aromi i bojama – osvežavaju sećanje na najprijatnije trenutke provedene sa prijateljima, porodicom i domaćinima u nama omiljenoj “Eladi”. U čast nove sezone – “Meze” će predstaviti znatno obogaćenu kategoriju grčkih dezerata, oplemenjenu novim konceptualnim pristupom velemajstora-šefova kuhinje iz originalnog restorana “To Elliniko” u Solunu – Katarine i Jorgosa – koji i ove sezone ostaju na cenjenom mestu “kreatora najfinijih ukusa Grčke” u beogradskom restoranu.

Foto: Nataša Stanković
Foto: Nataša Stanković

“”Već krajem prve godine našeg druženja sa divnim gostima iz Srbije i sveta u našem beogradskom “Meze” – ne osećamo da je leto na izmaku, već da će ono trajati još duže - kroz zajedničko uživanje u toliko sjajnih i već omiljenih jela – ali i novih “hitova” iz svih segmenata našeg jelovnika na kojima smo predano radili proteklih nedelja – a koje planiramo da tokom septembra, oktobra – ali i kasnije podelimo sa njima. Bogata istorija gastronomije naše zemlje nam daje bukvalno neisrcpnu inspiraciju da stvaramo ono najbolje što grčku kuhinju danas sa pravom čini jednom od najtraženijih u vodećim metropolama i širom sveta. Duh uzajamnog užitka i prepoznavanja zajedničke sreće u kojima to činimo u nama najbližoj Srbiji je - neprocenjiv. Ponosni smo što uz takva osećanja otvaramo drugu sezonu našeg postojanja ovde – i što ćemo u Mezeu nazdravljati dobrom zdravlju i našem prijateljstvu uz punu trpezu najboljeg što predstavlja naše kulinarstvo – spremljene od srca - još dugi niz godina”, kaže Jorgos Subasis, izvršni direktor matičnog lanca restorana iz Grčke “To Elliniko”.

Foto: Nataša Stanković
Foto: Nataša Stanković

Autentični grčki ambijent velike letnje bašte – u kojoj vaša omiljena hrana ima još bolji ukus, ali i omiljeni “domaćinski” izgled restorana u kome ne možete da razaznate razliku između Beograda, Soluna, Atine ili Krita – čekaju vas i prijatelje za novu turu uživanja na samo nama svojstven način.

Foto: Nataša Stanković
Foto: Nataša Stanković

Učinite vaše grčko leto u Beogradu – beskonačnim – uz Meze By Elliniko na adresi Bulevar Maršala Tolbuhina 34a (Novi Beograd) – u bašti ili restoranu - od podneva do 23 časa svakog dana osim ponedeljka.

strana 1 od 5 idi na stranu