Mozzart uz žene iz sigurnih kuća: Zanat u rukama za sigurnu budućnost

Žena u Sigurnim kućama ne treba da se setimo samo kada se širom sveta obeležava "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama". Kao i prethodnih godina kompanija Mozzart je uvek tu da pomogne u ekonomskom osnaživanju onih koje su pretrpele nasilje. U saradnji sa Online umetničkom školom štićenice Sigurne kuće u Beogradu dobile su priliku da putem interneta nauče tajne pletenja i unaprede svoje veštine.

Život

Izvor: B92

Sreda, 30.11.2022.

14:45

Mozzart uz žene iz sigurnih kuća: Zanat u rukama za sigurnu budućnost
Foto: Promo

Pletene igračke, torbe, aksesoari samo su deo kurseva koji se odvijaju isključivo online što ženama u Sigurnim kućama omogućava da u sigurnosti okruženja u kojem borave nauče zanat koji im kasnije može postati i izvor prihoda. Uz pomoć paketa u kojima se nalazi sva potrebna oprema, igle, vunica, makaze moćiće da uživaju u novom hobiju.
Foto: Promo
"Podrška kompanije Mozzart Sigurnim kućama je nemerljiva imajući u vidu našu dugogodišnju saradnju kao i pomoć koju nam pružaju. Ovo je nama dodatan podsticaj da znamo da postoje velike kompanije koje pomažu ženama žrtvama nasilja i koje su apsolutno svesne koliko je ta pomoć potrebna, a kompanija Mozzart je naš vetar u leđa dugi niz godina" istakla je Vesna Stanojević, koordinatorka Sigurne kuće.

Ovo je samo početak akcije koju će kompanija Mozzart sprovesti u naredne dve nedelje u Sigurnim kućama širom naše zemlje, a više desetina žena dobiće priliku da pohađaju kurseve po sopstvenom izboru. Takođe, kompanija Mozzart obezbedila je i telefone za sve žene kojima su bili potrebni kako bi mogle da prate kurseve, steknu nove veština kao i da unaprede svoje znanje.
Foto: Promo
Kompanija Mozzart već duže vreme sprovodi kampanju "Stop nasilju nad ženama". Krajem 2019. godine potpisala je Protokol o saradnji sa Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost o zajedničkoj akciji. Brojni sportski timovi ranijih godina uključili su se u akciju, koja je ujedinila i večite rivale Crvenu zvezdu i Partizan, a fudbaleri su izlazili na trening u prepoznatljivim belim majicama sa jasnom porukom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: