- PR članak -

Ne tako male stavke u renoviranju ili opremanju prostora za život

Mnogi kažu da bi znali šta bi kada bi imali dovoljno novca, i ta rečenica se može primeniti na razne situacije u životu.

Izvor: PR
Podeli
Foto: Kowit Phatipreechakul/shutterstock
Foto: Kowit Phatipreechakul/shutterstock

Činjenica je da nas nedostatak novca često sputava u ostvarivanju nekih želja, ali da biste oremili prostor nije vam potreban samo novac, već i i deja kako da to uradite na najbolji mogući način. I najisplativiji. Jer zabluda je da i oni koji imaju dovoljno novca vole da ga troše tek tako. Upravo ga možda i imaju zato što znaju kako sa njim, odnosno kako da za novac koji izdvoje dobiju najviše što mogu.

Prilikom renoviranja ili opremanja novog stana, brojne su stvari o kojima treba razmišljati i koje treba uklopiti, naročito jer pojedini radovi zahtevaju mnogo vremena, a i neke stvari se ne kupuju baš svaki dan. Krupniji izdaci u tom pogledu jeste uređenje kupatila, kupovina uređaja bez kojih se jedno domaćinstvo ne može zamisliti, kao i grejanje, koje je velika stavka u godišnjim računima.

Kada se kupuje bela tehnika, gledaju se i cena i garancija

Osim toga što se mora izdvojiti dosta vremena za odabir odgovarajućih uređaja i aparata za domaćinstvo, svakako dobro treba isplanirati i budžet. Bela tehnika, u koju spadaju neki od neophodnih uređaja današnjice kao što su šporet, frižider, zamrzivač, veš mašina, sudo mašina i slično, ne košta uopšte malo, a pritom su nekako svi uređaju neophodni odmah za svakodnevno funkcionisanje. To je naročito izazovno kada se tek useljavate u novi, prazan stan, pa se pored svih drugih troškova jednostavno mora naći balans između cene i kvaliteta. Ko nije dovoljno bogat da kupuje jeftine stvari, to vrlo dobro zna, pa je čuveni odnos cene i kvaliteta zlatno pravilo. Garancija je svakako nešto što igra veliku ulogu u kupovini, i ona je, prema istraživanjima, ponekad i odlučujući faktor.

Pažljivo kada se biraju keramičke pločice za kupatilo

Kupatilo je posebna muka. Opet toliko stvari za razmišljanje, cene koje su visoke do nebesa, a i samo izvođenje radova je izazov, jer je toliko teško naći keramičara uopšte. Jedna stvar treba stalno da vam je na umu kada opremate i urešujete kupatilo – radite to na duže staze, te sve treba da bude kvalitetno da bi izdržalo godine i godine. Za keramičke pločice za kupatilo valjalo bi izabrati neko rešenje koje je kvalitetno i izdržljivo, svakako, ali i bezvremensko u pogledu dimenzije i dizajna, odnosno ono što je uvek moderno.

Ukoliko želite da uštedite – tu je podno grejanje

Na prvi pogled oprečno – kako štedeti tako što ćete nešto kupiti, što i nije tako neophodno. Upravo je caka u tome. Podno grejanje predstavlja dobru investiciju jer je jedno od najisplativijijh i efikasnijih vidova grejanja. Tajna je u tome što kada postoji podno grejanje, ravnomerno se raspoređuje toplota, odozdo nagore, čime nema nepotrebnog gubitka energije. Sa strujom i energentima koji služe za zagrevanje se zna, ušteda se postiže kada se uloži u to da objekat bude energetski efikasan, što podjednako podjednako dobro utiče ne samo na prirodnu okolinu, već i na novčanik.

strana 1 od 3 idi na stranu