Par saveta za jednostavnije renoviranje stana

Uređenje doma nije nimalo lak i jednostavan zadatak, a to najbolje znaju oni koji su imali priliku da renoviraju kuću. Uređenje enterijera i eksterijera je proces koji zahteva mnogo truda, opreznosti, vremena, i još mnogo toga, da bi konačni rezultat bio vaš dom iz snova.

Život

Izvor: PR

Utorak, 30.08.2022.

11:15

Par saveta za jednostavnije renoviranje stana
Foto: Shutterstock/Paul Vinten

Ipak, jedan od najvažnijih koraka koji biste trebali preduzeti jeste istraživanje pre samog uređivanja. Istraživanje će vam pomoći da upoznate nove načine kako možete urediti dom ili vam može dati ideju koje se možda ne biste setili, a koja predstavlja savršeno rešenje za spoljni ili unutrašnji izgled vašeg doma. Zašto su LED trake dobar izbor za vaš dom

Jedno od takvih rešenja su led trake. Ova vrsta rasvete nije bez razloga jedna omiljenih prilikom uređenja ne samo doma, već i ugostiteljskih objekata, zdravstvenih objekata, poslovnih prostorija i mnogih drugih.

Popularnost led traki toliko raste da postoji mogućnost da zamene klasičnu rasvetu, što i ne čudi s obzirom na to da su led trake energetski povoljnije, odnosno maksimalno štede električnu energiju, fleksibilne su i jednostavne za instalaciju (mogu se postaviti na raznim mestima i pod uglovima), a pritom zaista ulepšavaju prostor i daju mu posebnu notu estetike, zbog čega se koriste i kao dekorativno svetlo. Tome u prilog govori i činjenica da ih možete naći u više nijansi - od klasične bele, preko jednobojnih do višebojnih, što je odlična opcija ukoliko želite da svetlo uskladite sa dominantnim bojama u prostoru.

Zidni sendvič paneli - trajno izolaciono rešenje

Zidni sendvič paneli su sve popularnije rešenje za izolaciju zbog svojih izuzetnih fizičkih i mehaničkih svojstava koji ih svrstavaju u sam vrh kada je reč o kvalitetnoj izolaciji.

Zidni sendvič paneli su građevinski materijal sa termo i zvučno izolacionom funkcijom kojim se oblažu zidovi i krovovi na građevinama. Pored toga što su napravljeni od kvalitetnih, nepropusnih materijala, ovi paneli su jednostavni za ugradnju, zbog čega imaju širok spektar primene. Njihova funkcija je veoma važna za vaš stambeni ili prostor drugih namena u kojima je predviđen boravak, jer na vrlo efikasan način doprinose toplotnoj izolaciji i regulaciji difuzije buke koja dolazi spolja. Još neki od vrlo važnih benefita koji odlikuju zidne sendvič panele jesu otpornost na požar, kao i nepropusnost vode i vazduha.

Svi navedeni benefiti ovih panela ukazuju i na to da su oni veoma isplativi u finansijskom smislu. Budući da su sendvič paneli materijal koji služi svrsi jer svojim svojstvima doprinose tome da se što manje toplote rasipa iz prostorija, uštedom toplotne energije uštedećete i novac.

Još jedan način uštede bazira se i na kvalitetu samog materijala koji je dugotrajan, izdržljiv, ekonomičan i lak za održavanje, te nećete morati da ponavljate postupak termoizolacije prostora u kratkom vremenskom roku, što bi iziskivalo trošenje i vremena i novca.

Dobra fasada kao preduslov za dobru izolaciju

Dobra fasada predstavlja prvi korak ka trajnom grejnom rešenju. Efikasnost sistema grejanja uslovljena je adekvatno i kvalitetno postavljenom fasadom, jer je fasada taj korak koji objektima obezbeđuje termoizolaciju, odnosno sprečava rasipanje toplotne energije i temperature koja je grejanjem postigne unutar objekta. Sačinjeni su od tvrde poliuretanske pene, tvrde pene polisocijanurata i mineralne vune sa završnim spoljnim i unutrašnjim slojem od pocinkovanog lima.

Zidni sendvič paneli su trajno i kvalitetno fasadno rešenje uglavnom za industrijske i poslovne objekte, hale, garaže, supermarkete, skladišta, sportke dvorane, tržne centre, ali mogu biti rešenje i za vaš dom ukoliko je vaš izbor montažna kuća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: