Zvuci saksofona i baletske piruete osvajaju svet: Kristina i Ana uz Mozzart ostvaruju snove

Oni plene svojim uspehom, znanjem osvajaju planetu, sportskim uspesima ruše svetske prepreke, muzičkim talentima probijaju barijere i stvaraju novi svet – oni su Mozzart talenti kojima ova kompanija pomaže da ostvare svoje snove.Sjajan drim tim mladih Mozzartovih genijalaca od nedavno je pojačan umetničkim duom, saksofonistkinjom Kristinom Vasić i balerinom Anom Jončić, koje uz podršku Mozzarta usavršavaju svoje talente.

Život

Izvor: PR

Sreda, 24.08.2022.

16:00

Zvuci saksofona i baletske piruete osvajaju svet: Kristina i Ana uz Mozzart ostvaruju snove
Foto: Promo

Kristina je sa samo četiri godine imala svoj prvi nastup na novogodišnjem koncertu, a sa pet i po upisala je prvi razred saksofona u koji inače deca polaze sa jedanaest! U svoj dnevnik uspeha zabeležila je i nastup sa čuvenim Plasidom Domingom kojem je bila pratnja na koncertu u Beogradu prošle godine.

"Saksofon sam izabrala zato što je lep instrument,prvi put kada sam ga ugledala on je zasijao u mojim očima iako je taj saksofon bio star i rđav. Oduševio me je zvuk, vremenom sam zavolela da sviram džez muziku,ali i klasičnu muziku jer iz nje može puno da se nauči. Trenutno, najviše volim da izvodim komad koji se zove "Suite Hellenique" (Helenska svita) zato što je to klasična kompozicija koja u sebi sadrži i džez,ujedno je i veoma muzikalna”, sa osmehom na licu objašnjava Kristina koja do sada broji pregršt prvih i laureat nagrada sa maksimalnih osvojenih 100 poena sa republičkih i međunarodnih takmičenja u zemlji i inostranstvu.
Foto: Promo
Isti uspeh beleži i Ana koja je sa osam godina upisala profesionalnu baletsku školu koju danas uporedo završava sa srednjom. Svoj talenat pokazala je na Međunarodnom baletskom takmičenju u Kelnu, na gala koncertima Nacionalne fondacije za igru u Komu, Milanu iSolunu. Svake godine, na završnim ispitima dobija najviše ocene domaćih i inostranih pedagoga.

"Moji vršnjaci smatraju da je balet neka vrsta hobija, ali za mene su kostimi i čari koje scena donosi sa sobom vrhunac umetnosti. Balet mi je dao priliku da steknem brojne prijatelje, izgradim karkater i disciplinu kao i da dosta putujem”, priča Ana za koju balet predstavlja ljubavi za koji se nada da će joj jednog dana postati i profesionalno zanimanje.

Na listi talenata koje podržava kompanija Mozzart su istudenti Veselin Manojlović koji je upisao doktorske studije na Oksfordu, gde proučava matematičko modelovanje evolucije tumora i rizika za obolevanje od raka kao i Matija Glišić student prestižnog francuskog koledža „Ecole Polytechnique”, balerina Teodora Vujkov uz pomoć Mozzarta je otišla na master studije u Lisabon, mladi sedmogodišnji kompozitor Andrej Stojanović dobio je sredstva za kupovinu klavira.Pomoć je stigla i za karatistkinju Emiliju Antanasković juniorsku šampionku sveta, stonoteniserku Hanu Vargu, violinistkinju Sofiju Glavičić. Osim podrške njima, kompanija je nedavno pomogla i šest mladih startap timova u okviru projekta Univerzum čije ideje su uz pomoć kompanije Mozzart ugledale svetlost dana i lansirane direktno u poslovni svet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: