- PR članak -

5 načina da uštedite novac pre praznika

Najskuplji mesec u godini samo što nam nije pokucao na vrata. Znamo to po ukrasima čije nas blještavilo uveliko prati po raznim trgovinskim lancima već od početka novembra. Naravno, tu je i neizostavni novogodišnji repertoar čiji zvuci dopiru sa razglasa u svakom tržnom centru, služeći kao podsetnik da je već vreme za prazničnu kupovinu.

Izvor: PR
Podeli
Foto: Shutterstock/Andrey Arkusha
Foto: Shutterstock/Andrey Arkusha

I zaista, sa tim bismo se i složili. Jer ako želite da obradujete svoje voljene i ove godine, imajući u vidu visoke troškove, krenućete u potragu za poklonima najkasnije u novembru.

Sve je to bajno i sjajno, ali postoji jedno ALI. Kako se nalazimo u Srbiji gde je bitno uštedeti svaki dinar, verujemo da će i vama to biti cilj, zar ne? Zato smo za vas pripremili 5 saveta kako ne potrošiti sav zarađeni novac i u Novu godinu ući uzdignute glave.

Pratite nedeljna sniženja

Svi oni koji vode računa da im se novac potajno ne iskrade iz novčanika, iz meseca u mesec prate sniženja u marketima u kojima najčešće kupuju. Na nedeljnim sniženjima može se najviše uštedeti kada su u pitanju prehrambeni trgovinski lanci. Ipak, kako su trgovci shvatili da im prodaja ne ide podjednako dobro bez sniženja, odgovarajuće popuste ćete lako pronaći i u ostalim prodajnim objektima, kao što su prodavnice bele tehnike, butici...

Za vas imamo sledeći savet: Uzmite u ruke olovku i list papira ili izaberite vašu omiljenu aplikaciju u kojoj možete pisati svoje beleške. Napravite listu stvari koje su vam zaista potrebne, bilo da je u pitanju kupovina za ličnu upotrebu ili pak kao poklon koji planirate da kupite u narednim mesecima. Odvojite dnevno bar jedan sat da posetite neki šoping centar i u njemu sve prodavnice koje vam deluju primamljivo i pokušajte da pronađete na sniženju neku od stvari sa vaše liste. Ali, oprez! Nemojte dovoditi sebe u situaciju da kupite ono što niste zapisali. Zvuči teško? Kada se naviknete – neće biti. Zapravo, shvatićete da stvari možete da razgledate sa jednakim zadovoljstvom kao i kada kupujete.

Koristite kupone za popuste i loyalty kartice

Nedeljna sniženja treba pratiti redovno, ali ponekad je potrebno imati i malo sreće. Ta vam sreća neće biti previše potrebna ako ste tokom godine strpljivo prikupljali kupone za popuste ili bodove na loyalty karticama vaših omiljenih trgovinskih lanaca.

Decembar je savršeno vreme da te pogodnosti iskoristite i dobar deo poklona nabavite besplatno ili uz minimalnu doplatu. Priznajte, dali smo vam dobru ideju!

Foto:Shutterstock/Alena Sli
Foto:Shutterstock/Alena Sli

Kupujte na Crni petak

Najpopularniji dan za kupovinu svih Amerikanaca je Black Friday ili Crni petak. Sa jačanjem online kupovine u proteklih nekoliko godina, možemo slobodno reći da je Crni petak postao omiljeni datum za kupovinu i kod nas.

Razlog? Sniženja od kojih takoreći boli glava!

Zato, ako ste spazili recimo figaro za stilizovanje kose ili električnu džezvu, sačekajte još nekoliko dana i poslednji petak u ovom mesecu provedite u šopingu gde ste namerili da kupite neki od ovih malih, ali korisnih kućnih aparata. Iznenadićete se koliko oni tog dana mogu biti sniženi!

Foto: Shutterstock/Mihai Maxim
Foto: Shutterstock/Mihai Maxim

Igrajte se na društvenim mrežama

Ako želite da sačuvate još malo novca u džepu, preporučujemo vam da pratite popularne nagradne igre na društvenim mrežama.

Iako nagrade ovde nisu velike, možda ćete imati dovoljno sreće i osvojiti poklon ili dva za svoje voljene. Bar nešto, zar ne?

Redovno posećujte stranicu za nagradne igre

Poslednji, ali ne i manje važan savet koji vam dajemo jeste da posetite stranicu za nagradne igre. Možda do sada niste ni znali, ali zaista postoje mesta na internetu gde možete pronaći gomilu nagradnih igara i odigrati one koje vam se najviše dopadaju.

A tu zaista možete očekivati brojne vredne nagrade jer ima jednostavno svega!

Na Internet stranici za nagradne igre nagradneigrers.com možete osvojiti egzotično putovanje, automobil solidne klase, vaučere koje možete potrošiti u nekoj brend trgovini, pa sve do PlayStationa, TV uređaja ili bicikla. Ovo jednostavno ne smete propustiti! Jer zamislite da vaš dragi već godinama mašta o novom SUV-u, a baš vi ste možda te sreće da ga njime iznenadite. Naravno, ne igračkom za decu, već jednim pravim pravcatim u originalnoj veličii sa dostojnim brojem konjskih snaga.

strana 1 od 6 idi na stranu