6 razloga zašto treba ugraditi pvc stolariju

U građevinarstvu je postala izbor broj jedan kada je gradnja novih objekata u pitanju, ali i prilikom renoviranja postojećih. Da li je opravdana tolika popularnost pvc stolarije i odakle ona potiče? Predstavljamo sve njene prednosti i navodimo razloge zašto je dobro odlučiti se baš za nju.

Život

Izvor: B92

Petak, 22.01.2021.

10:00

6 razloga zašto treba ugraditi pvc stolariju
Ilustracija/Foto: ronstik/Shutterstoc

1. Velika ušteda

Prvi valjan razlog zašto se treba odlučiti za nove prozore i vrata od pvc-a jeste štednja energije, a samim tim i novca. Mnogima je ovo sasvim dovoljno. Poznato je da kvalitetna pvc stolarija predstavlja veoma ekonomičan izbor zato što obezbeđuje da se znatno umanji utrošak energije koja je potrebna za zagrevanje i hlađenje nekog prostora. Prozori i vrata od pvc-a imaju dobro dihtovanje i samim tim obezbeđuju odličnu toplotnu izolaciju. Kada imamo lošu stolariju, tokom hladnih dana možemo osetiti strujanje vazduha u blizini prozora. To je veoma neprijatno, a ima i nepovoljan uticaj na zdravlje. Pored toga, prostorije se brže hlade i potrebno ih je stalno dogrevati. Posledice osećamo kao veće troškove jer rastu računi za struju ili druge energente koje koristimo za grejanje. Tokom leta je teže rashladiti prostor koji nema dobru toplotnu izolaciju, te su i troškovi veći. Prema nekim računicama, sa pvc stolarijom se godišnje uštedi od 15 do 30 procenata energije, štomože biti veoma značajna količina novca.

2. Pvc stolarija se odlično uklapa u svaki prostor

Kakav god da je dizajnerski koncept predviđen za uređenje nekog poslovnog ili stambenog prostora, budite sigurni da će se pvc vrata i pvc prozori dobro uklopiti. Neutralne boje i jednostavne linije koje prate oštre ili zaobljene ivice, s jedne strane deluju nenametljivo, a s druge čisto i elegantno. Mnogi misle da je ova vrsta stolarije uvek bele boje, ali to nije tačno. Pvc prozori i vrata mogu biti napravljeni u drugim bojama, a jedna od neutralnih opcija i braon boja sa šarom u vidu godova, tako da na prvi pogled podseća na drvo. Ručke i kvake prave se u raznim opcijama tako da prate boju prozora i vrata, ali mogu biti i u srebrnoj ili zlatnoj boji. Sve zavisi od afiniteta i uklapanja u okolinu. Na prozorskim oknima mogu se postaviti ukrasi na samom staklu. Najpopularnije su linije u zlatnoj boji, koji se nekima ne dopadaju, ali ako se pažljivo i pravilno uklope, mogu da deluju veoma efektno.

3. Manje buke

Zvučna izolacija kod ugrađenepvc stolarije je odlična, takođe zahvaljujući dobrom dihtovanju prozora i vrata. Barijera se postiže i pomoću kvalitetne izrade i duplih, vakuumski spojenih stakala. Kvalitet života u prometnim gradskim sredinama često je narušen nivoom buke koja u stambeni prostor dopire iz okruženja. Međutim, to ne mora tako da bude jer pvc stolarija nudi rešenje.

4. Izrada po meri

Kada kupujete nove prozore i vrata od pvc-a, uvek birajte u okviru ponude najboljih domaćih proizvođača. Najpovoljnije cene, najkvalitetniju i najširu ponudu možete pronići na vab-sajtu mirandre.com gde je prezentovan kompletan asortiman najboljih kompanija iz ove oblasti. Jedna od velikih prednosti pvc stolarije jeste u tome da se lako izrađuje i u nestandardnim dimenzijama. Ako biste voleli da postojeće prozore na zidu zamenite novim koji su većih dimenzija, to se lako postiže uz pomoć pvc stolarije. Takođe, mali prozori za kupatila ili ostave, deo su ponude. Ako u ponudi nema tačno onih dimenzija koje su Vam potrebne, naručite izradu po meri.

5. Zatvaranje terasa i verandi

Pomoću pvc stolarije se mogu privremeno ili trajno zatvoriti terase ili verande. Ako stanujete u kući, možete napraviti zimsku baštu, koja će imati pokretna vrata od pvc-a, tako da prostor bude otvoren ili zatvoren u skladu sa vremenskim prilikama i dobom godine. Prednosti korišćenja pvc stolarije ogledaju se i u tome da prozorska okna mogu biti raznih veličina. Takođe, ona mogu biti fiksna ili ne, što znači da se otvaraju na klasičan način ili da imaju sistem kliznog otvaranja i zatvaranja. Mogućnosti kombinovanja su velike, a različiti sistemi obezbeđuju uštedu prostora. Otvorene terase i verande tokom hladnih meseci ne mogu biti u upotrebi, ali zato njihovim delimičnim zatvaranjem dobija se veoma koristan multifunkcionalan prostor.

6. Više prirodne svetlosti

Pvc stolarija omogućava da se povećaju dimenzije postojećih prozora i vrata. Na taj način sobe u kojima nije bilo dovoljno sunčeve svetlosti mogu postati svetlije. Prirodna svetlost veoma je važna za dobro raspoloženje i produktivnost jer povoljno deluje na psihu. Transformišite polumračan prostor u svetli kutak uz pomoć pvc stolarije.

I na kraju treba istaći da je ugradnja pvc stolarije veoma mudra investicija. Ako izaberete nekog od najboljih proizvođača, nećete pogrešiti jer ćete dobiti garantovan kvalitet i postojanost. Ušteda energije je tolika da se novi prozori i vrata isplate već posle par godina upotrebe. Pored toga, reč je o kvalitetnom i izdržljivom materijalu koji nije skup, te je stoga i cena finalnog proizvoda pristupačna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: