Preko Mozzartovih humanitarnih akcija prikuplja se i sve više novca za lečenje mališana

"Veoma nam je važna saradnja sa ovom kompanijom, koja je ukupno uplatila za naše korisnike nešto manje od 4.000.000 din. Mnogo je obolele dece i odraslih, zbrinuto, otišlo na lečenje i izlečeno", kažu iz fondacije "Budi human".

Život

Izvor: PR

Sreda, 30.09.2020.

12:32

Preko Mozzartovih humanitarnih akcija prikuplja se i sve više novca za lečenje mališana
Foto: Promo

Kada se spoji lepo i korisno, rezultat teško može da izostane, ali kada se sastavi lepo, korisno i humano - uspeh je potpuno zagarantovan! Ovo potvrđuje i niz društveno odgovornih akcija koje je organizovala kompanija Mozzart u poslednje vreme - od rekonstrukcije košarkaških terena i dečijih igrališta, donacije sportske opreme amaterskim sportskim kolektivima i pojedincima, opremanja bolnica, škola....svaki od ovih događaja, pored veoma konkretne koristi za društvenu zajednicu sadržao je i onaj posebno humani deo posredstvom kojeg se skupljao dodatni novac za lečenje mališana.

Samo posredstvom svojih društveno odgovornih akcija u poslednjih dve nedelje, kompanija Mozzart skupila je i uplatila, preko fondacije Budi human, 1.200.000 dinara za pomoć najmlađima u njihovoj teškoj borbi.

"Mozzart je jedna od kompanija koja godinama unazad donira sredstva za korisnike fondacije "Budi human - Aleksandar Šapić". Ne treba da naglašavamo od kolike je važnosti saradnja sa ovom kompanijom, koja je od 2017.god uplatila za naše korisnike nešto manje od 4.000.000 din i koliko je obolele dece i odraslih, zbrinuto, otišlo na lečenje i izlečeno. Hvala im što pomažu našim korisnicima I nadamo se da će se saradnja nastaviti!", poručila je Aleksandra Čubra, menadžer za odnose s javnošću u fondaciji.

U okviru akcije Sto terena za jednu igru pri svečanom otvaranju obnovljenih košarkaških terena redovan deo programa je i takmičenje u humanitarnom šutiranju trojki. Svi posetioci imaju priliku da se takmiče, a svaka ubačena trojka vredi 3000 dinara, dok krajnji iznos kompanija Mozzart neretko duplira. Poslednja dva terena otvorena su čast naših košarkaških legendi Željka Rebrače i Novice Veličkovića, a trojke su gađane za lečenje Lane Jovanović, Minje Matić i Anike Manić. Humanitrani tiket u podne je Mozzartova akcija koja traje već četiri godine, a jedan od poslednjih dobitaka ostvarila je odbojkašica Vanja Savić, koja je nešto više od 167.000 dinara namenila fondaciji Budi human, za Pavla Tasića. Svakog meseca u Mozzartu se određen deo profita odvaja za pomoć ugroženima, a u septembru deo tog fonda u visini od 710.000 dinara upućen upravo fondaciji koja je do sada uspešno pomogla lečenje na stotine mališana.

"Svaki dan se trudimo da pronađemo nov način i mehanizam da pomognemo što većem broju ljudi. Ova godina je bila veoma specifična zbog pandemije koja je uticala na čitav svet, a onima koji su i u redovnim okolnostima ugroženi, dodatno je otežala život. Veći deo godine smo kao kompanija pomogali zdravstvo, bolnice, isporučivali pakete lekarima, starijima od 65 godina... najradosniji smo naravno kada pomognemo najmlađima, u čemu nam je veoma pomogla i saradnja sa fondacijom Budi human. Do sada smo im donirali 4 miliona dinara i nadamo se pomogli lečenju bar dela mališana koji su njihovi korisnici", poručio je Borjan Popović iz Mozzarta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: