Napravite svoju ličnu oazu u kući sa LG Dualcool&pure klima uređajem

Većina nas ne može da zamisli leto bez mora, peščanih plaža i čistog, svežeg primorskog vazduha. Nažalost, kako stvari stoje, sva je šansa da ćemo ove godine gledati u beskrajno plavetnilo samo na starim fotografijama, TV i mobilnim ekranima.

Život

Izvor: PR

Ponedeljak, 27.07.2020.

09:10

Napravite svoju ličnu oazu u kući sa LG Dualcool&pure klima uređajem
Foto: Promo

Ipak, ne treba očajavati!

Ako već ne možemo da putujemo na more, možemo da “oživimo“ leto u kućnim uslovima i reprodukujemo onaj osećaj opuštenosti koji svi imamo kada zatvorimo oči na nekoj dalekoj plaži. Teško je i nepraktično da u te svrhe koritimo morsku vodu i pesak, ali zahvaljujući LG DUALCOOL & PURE klima uređajima, čist i svež vazduh su nam sada na dohvat ruke, daljinca ili mobilnog telefona. Osim što tiho i energetski efikasno poboljšava kvalitet vazduha u domu, ovaj klima uređaj dodatno prečišćava vazduh od zagađivača.

Čist vazduh nam pomaže da se ujutru brže razbudimo, a uveče da lakše i bolje spavamo. Čuva nas od umora tokom dana i pomaže da se koncentrišemo, što je neprocenjivo ukoliko radimo od kuće. Kvalitet vazduha je jednako važan i za razvoj najmlađih, a posebno treba istaći osobe sa respiratornim problemima ili alergijama koji se suočavaju sa različitim tegobama svakog leta.

„LG DUALCOOL&PURE klima uređaji sa ugrađenim prečišćivačem vazduha, osim što leti rashlađuju, konstantno kontrolišu kvalitet vazduha u zatvorenom prostoru i zato su idealan izbor za sve korisnike koji duže vremena provode u zatvorenom prostoru. U slučaju da je u vazduhu prisutna prekomerna koncentracija štetnih čestica, automatski se uključuje ugrađeni prečišćivač. Senzor PM 1.0 obezbeđuje otkrivanje ultrafine prašine u realnom vremenu i intuitivno prikazuje stanje vazduha pomoću boja“, kaže Nenad Črnila, regionalni menadžer projekata u okviru poslovne jedinice za klimatizaciju i energetska rešenja kompanije LG.

Štetne čestice mogu da budu u mnogo većim koncentracijama u unutrašnjim sredinama nego spolja zbog manjeg strujanja vazduha, a ako na sve to dodamo kuvanje, finu prašinu, alergene, upotrebe sredstva za čišćenje i drugih hemikalija, ne treba da čudi što je sve više ljudi sa respratornim tegobama. To posebno važi za one koji žive blizu aktivnih gradilišta, fabrika i prometnih saobraćajnica. Sve to doprinosi da kvalitet vazduha bude znatno lošiji od poželjnog, a po studijima Zajedničkog istraživačkog centra Evropske komisije (JRC), vazduh koji udišemo u domovima može biti i do dva puta zagađeniji u odnosu na vazduh spolja što može ozbiljno da ugrozi zdravlje, jer osim otežanog disanja, nečista sredina je plodno tle za mnogobrojne bakterije i viruse.

LG DUALCOOL&PURE klima uređaji sa ugrađenim prečišćivačem vazduha efikasno eliminišu 99.9 odsto štetnih čestica, bakterija i alergena. Filtracija dodatno koristi jonizator plazme Plasmaster Ionizer+ koji oslobađa preko tri miliona jona. Oni se vezuju za štetne čestice i na taj način sterilišu vazduh i okolne površine, istovremeno neutrališujući neprijatne mirise. Uređaj ima i Dual Cool Inverter koji sam menja brzinu strujanja vazduha u zavisnosti od temperature što omogućava da se svaka prostorija rashladi ili zagreje u rekordno kratkom vremenu. Distribucija vazduha je jednaka u svim pravcima tako da nećete imati problema sa “hladnijim“ ili “toplijim“ zonama prostorije, a nezavisno od temperature, možete biti sigurni da uvek udišete čist i svež vazduh, kao da ste u ličnoj oazi.

Ove klime su i tihe, jer DUAL Inverter Compressor™ kompanije LG otklanja problem buke i održava željenu temperaturu, čime se postižu ušteda energije, dugotrajnije i tiše efikasno hlađenje i grejanje. Takođe, tanak i moderan dizajn LG klima uređaja čini da instalacija bude jednostavna, a čišćenje praktično pomoću EZ klizećeg filtera. Pored toga, veliki skriveni ekran je savršen za praktičan prikaz potrošnje energije.

Više informacija na: https://www.lg.com/rs/klima-uredaji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: