Pomaže ubrzavanju metabolizma i održava balans organizma

Decenijama unazad on je poznat po svojim izuzetno hranljivim i blagonaklonim svojstvima prema ljudskom organizmu. Mnogi s njim počinju dan, a to je upravo ono što savetuju stručnaci i preporučuju. U pitanju je jogurt, a ovu namirnicu možete da kombinujete sa raznim voćem i žitaricama i konzumirate je i tokom dana i večeri.

Život

Izvor: PR

Četvrtak, 18.06.2020.

09:53

Pomaže ubrzavanju metabolizma i održava balans organizma
Ilustracija/Foto: depositphoto/Syda_Productions

Redovnim konzumiranjem ne samo što ćete uneti i balans u svoj život, već ćete ubrzati metabolizam. Kako jogurt sadrži veoma malo kalorija, redovnom upotrebom Balans+ proizvoda, podstiče se dobro varenje i ubrzava metabolizam, a što utiče na brže sagorevanje masti. Takođe, pomažu održavanju prirodne ravnoteže probavnog sistema zahvaljujući postojanju vlakana i dve probiotske kulture. Zbog toga je izuzetno važna redovna konzumacija od najmanje 10 dana da bi se postigao pun efekat. Preporučuje se da se dnevno konzumira 500 grama jogurta.

Naime, kada pijemo jogurt, u organizam unosimo kalcijum koji signalizira izlučivanje manje hormona kortizola, što olakšava mršavljenje, a aminokiseline pomažu brže sagorevanje viška kilograma. Ovo nije jedina benefit konzumiranja jogurta. Dodatno, nutritivne vrednosti jogurta rastu usled sadržaja veće količine zdravih bakterija, a probiotici u jogurtu pozitivno utiču, kao što je navedeno, na smanjenje telesne masti.
Foto: Jana Marèetiæ/Popular
Prilikom konzumiranja jogurta zbog proteina i vlakana stvoriće vam se osećaj sitosti, pa nećete imati potrebu da nešto dodatno "gricnete" do ručka.

I ne samo to, probiotici koji pojačavaju zastupljenost dobrih bakterija u organizmu utiču i na smanjenje anksioznosti i stresa. A konzumacija probiotskog jogurta povećava apsorpciju vitamina i minerala u organizmu.

Ove korisne bakterije koje nastaju fermentacijom, štite organizam od upala i štetnih mikroorzanizama.

Jedno istraživanje je pokazlo i da čak 70 osto ljudi svakog dana unosi dvostruko više soli nego što se preporučuje, a što dovodi do visokog krvnog pritiska, bolesti bubrega i srca. Upravo kalijum i kalcijum iz jorurta utiču na izbacivanje viška soli iz organizma, a samim tim i snižavaju krvni pritisak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: