Nespresso otkriva prave italijanske kafe u liniji "Ispirazione Italiana"

Nespresso je predstavio Ispirazione Italiana, liniju intenzivnih kafa. Ovo linija takođe predstavlja i dve potpuno nove mešavine, obogaćujući time trenutni asortiman intenzivnih espresso i ristretto kafa. Linija kafe od sedam mešavina inspirisana je kulturama i tradicijama kafe u italijanskim gradovima: Rim (Roma), Firenca (Firenze), Palermo, Napulj (Napoli), Genova i Venecija (Venecija).

Život

Izvor: B92

Petak, 31.01.2020.

10:00

Nespresso otkriva prave italijanske kafe u liniji
Foto: Promo

ŠTA SE KRIJE IZA MEŠAVINA?

Italija je srž Nespresso DNK. Priča o Nespresso-u započela je pre više od 30 godina jednostavnom, ali revolucionarnom idejom inspirisanom mašinom za espresso koju je 1905. godine izmislio italijan Luigi Bezzera, a koji je želeo da svakom pruži priliku da stvori savršenu šolju espresso kafe baš kao što je pripremaju vrhunski baristi u Italiji. Danas se u Italiji više od 75% kafa pije kod kuće, što je sastavni deo italijanske kulture. U ovoj liniji, Nespresso kupcima donosi bogatstvo italijanskih veština pravljenja kafe, inspirisanih raznolikošću italijanskih gradova. Linija Ispirazione Italiana ima za cilj da pruži mogućnost svim ljubiteljima kafe da uživaju u ristretto I espresso kafama podjednako dobro kao da su u Italiji, a što je rezultat kreativnosti i znanja majstora prženja kafe u italijanskim regionima.

ISPIRAZIONE ITALIANA: nove, stalne linije kafe

Ispirazione Italiana ima za cilj da povede ljubitelje kafe na Nespresso putovanje kroz Italiju i tako im otkrije ove intenzivne arome kafe. Nespresso je odabrao ovaj asortiman kafa i njihova imena kako bi bolje dočarao regionalnu italijansku stručnost koja nas je inspirisala. Specijalne mešavine kafa osmišljene su tako da otkrivaju samu suštinu grada kojim je inspirisana bilo da su to začinjeni severnoafrički uticaji u Palermu ili bogata istorija Rima - upravo ovi lokalni detalji ispunjavaju ovu kolekciju istinskim zadovoljstvom.

Nova Ispirazione Napoli:

Duboko ukorenjeni ritual ispijanja kafe koji se sreće u Napulju inspirisao je način tamnog prženja, koji maestralno razvija arome kafe na intenzivan nivo. Snažan uticaj Robuste daje baršunastu, kremastu kafu izuzetno punog tela i prijatnog, gorkog ukusa. Ovo je odavanje priznanja umeću prženja koje je tipično za italijansku prestonicu kafe.

Nova Ispirazione Venezia:

Spajajući Osmansko Carstvo sa Zapadnom Evropom, Venecija ima dugu istoriju uvoza kafa I veštog prženja kako bi uravnotežila njihove različitosti. Nadahnuće u našoj šolji kafe: delikatno aromatična kafa u kojoj su svi elementi skladno ujednačeni, note karamela i punog telo.

Ispirazione Ristretto Italiano:

Kapljica ukusa: suština italijanske tradicije ispijanja kafe. Inspirisani ambasadorom svih italijanskih kafa, ristrettom, odlučili smo ne da imitiramo, već da pržimo našu savršenu mešavinu. Dugo prženje kafi daje telo, kratko svežinu i voćnu notu, ova kafa je vrhunac onoga što otkrivamo u šoljici kafe obeleženom da je iz Italije.

Ispirazione Firenze Arpeggio:

Ova izuzetna mešavina je pravi odraz kulturnog značaja Firence: ona je intelektualni centar u srcu Italije koji privlači uticaje iz cele zemlje. Način prženja Ispirazione Firenze Arpeggio Decaffeinato kafe objedinjuje ove uticaje kombinujući voćne note koje se tradicionalno pronalaze na severu Italije sa notama kakaoa sa juga, a vrhunac je baršunasta, gusta i kremasta kafa. Ova kreacija deli se sa ljubiteljima čistog ukusa, čak i kada preferiraju varijantu bez kofeina.
Foto: Promo
Ispirazione Palermo Kazaar:

Palermo i obeležja ovog južnog grada bili su inspiracija za naše dugo, tamno prženje i visok sadržaj Robuste. Na raskršću uticaja afričke i arapske tradicije, multikulturalni Palermo nas je naveo da sanjamo. Rezultat je izuzetno intenzivna, sirupasta, drvenasta i začinjena kafa krunisana vrlo tamnom i gustom kremom.

Ispirazione Roma:

Miris koji dolazi iz tradicionalnih rimskih kafeterija dokaz je bogate istorije kontrasta: popularnih ukusa, ublaženih elegancijom prestonice. Ova kompleksnost ogleda se u suptilnom prženju, ravnoteži intenziteta i prefinjenosti, upečatljivom ukusu sa notama kiselosti.

Ispirazione Genova Livanto:

Iz ovog važnog trgovačkog grada, mornari su kretali u potragu za otkrivanjem mnoštva mirisa i ukusa. Latinoameričke kafe bile su među blagom koje su doneli sa svojih istraživanja. Srednje pržena Ispirazione Genova Livanto u predivnom je balansu uravnotezenog ukusa brazilske, kolumbijske i gvatemalske kafe, krunisana njihovom klasičnom slatkom notom karamele.

Maja Milovanović Coffee ambassador

"Tokom više od 30 godina, naš tim, sastavljen od stručnjaka za prženje kafe, maestralnih degustatora, eksperata za hranu i inženjera, krenuo je na put kako bi stvorio izbor mešavina koje su inspirisane bogatom istorijom i kulturom pripreme kafe u Italiji. Izuzetno nam je drago što smo pripremili stalnu kolekciju koja je fokusirana na bogatijoj priči o Nespresso-u koja omogućava kupcima da pripreme I uživaju u istom stilu kafe koji bi pronašli i u italijanskom baru. " Ispirazione Italiana biće dostupna putem Interneta i u Nespresso buticima od 20.1.2020. Za više informacija o asortimanu Ispirazione Italiana kompanije Nespresso, uključujući recepte za kafu, posetite www.nespresso.rs

O Nestle Nespresso SA

Nestle Nespresso SA je pionir i sinonim za najkvalitetniju doziranu kafu. Kompanija sarađuje sa više od 100.000 uzgajivača kafe u 13 zemalja kroz svoj AAA Sustainable Quality™ program kako bi uključila praksu održivosti na plantažama. Pokrenut 2003. godine u saradnji sa The Rainforest Alliance, program pomaže u poboljšanju prinosa i kvaliteta useva, osiguravajući održivo snabdevanje visokokvalitetnom kafom i poboljšanje životnih uslova uzgajivača i njihovih zajednica.

Sa sedištem u Lozani, u Švajcarskoj, Nespresso posluje u 80 zemalja i ima 13.000 zaposlenih. U 2018. godini rukovodio je globalnom maloprodajnom mrežom od preko 800 butika. Za više informacija, posetite Nespresso korporativni sajt: www.nestle-nespresso.com.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: