Što se duže krčka, biće ukusnije: praznični recept koji će vas proslaviti i opravdati sva očekivanja

Sezona je praznika i porodičnih okupljanja. Tada je okosnica svakog slavlja bogata trpeza i to ne bilo kakve hrane, već one domaće, tradicionalne, uz koju uobičajeno idu i visoka očekivanja.

Život

Izvor: PR

Sreda, 25.12.2019.

09:10

Što se duže krčka, biće ukusnije: praznični recept koji će vas proslaviti i opravdati sva očekivanja
Foto: Promo

Domaćini se spremaju danima unapred, počevši od planiranja jela, kupovine namirnica, pomalo uz dozu opterećenja da li će sve stići, da li će biti dovoljno hrane za sve i da li će nadmašiti svoja prethodna kuvanja. Sarma kao jelo kojem se svi cele godine radujemo, neizostavan je deo menija, kako mrsnog tako i posnog. Pregršt je recepata i trikova kako da vaša bude ona koju će svi pamtiti, a mi vam donosimo još nekoliko saveta kako da uz pomoć tehnologije jelo bude ukusnije, a vaša organizacija i priprema opuštenija.

Od sastojaka vam je potrebno: glavica kiselog kupusa, juneće mleveno meso, pirinač, crni i beli luk, dimljena slanina, suva rebra, so, biber i ostali začini.

Najbitnije je nabaviti dobar kiseli kupus i rebarca, pa nemojte da vas mrzi da proverite na par mesta pre nego što sve i kupite. Sada kada imate sve potrebne sastojke, treba se dobro i organizovati, kako biste situaciju držali pod kontrolom. Za početak, smestite sve lepo u frižider, kako bi sastojci ostali isti kao kada ste ih i kupili, a sa ugradnim Samsung Twin Cooling Plus™ frižiderom, više nećete morati da brinete o svežini, aromi i teksturi hrane. Njegov revolucionarni sistem hlađenja u potpunosti optimizuje temperaturu i vlažnost, a i sprečava gomilanje leda. Takođe, svi znamo koliko je užasno kada u vreme praznika imate frižider prepun različite hrane, čiji se mirisi izmešaju, pa ponekad imate utisak da jedete tortu sa ukusom sarme. Srećom, Twin Cooling Plus™ sistem određene odeljke hladi odvojeno i tako hrana zadržava svoj originalni ukus.
Foto: Promo
Spremni da počnete sa kuvanjem? Uključite šporet i u tiganju na masti propržite crni i beli luk, pa dodajte meso i začine. Dinstajte taman toliko dok meso ne promeni boju, a onda dodajte dve kafene šoljice očišćenog i opranog pirinča. A sada, pritisnite Keep Warm dugme na vašoj Virtual Flame indukcionoj ploči, koje omogućava da hrana ostane savršeno topla, a da se ne prekuva. Uz ovu specijalnu grejnu ploču iz Samsung asortimana ugradnih kuhinjskih aparata, multitasking u kuhinji lakši je nego ikad. Zahvaljujući velikoj otvorenoj površini - Wide Flex Zone, pripremaćete po nekoliko jela istovremeno, koristeći šerpe i tiganje različitih oblika i veličina.

Dok se meso ravnomerno podgreva, pripremite listove kiselog kupusa. Ostavite glavicu da se ocedi, a onda pažljivo odvajajte listove. Potom odstranite zadebljale delove i svaki list properite hladnom vodom kako vam sarma ne bi bila prekisela.
Foto: Promo
Sledi umotavanje, koje mnogima deluje kao naučna fantastika. Očišćen i opran list kupusa se stavi na dlan, a onda i jedna kašika nadeva. Počnite da rolate i čim je nadev pokriven, savijajte krajeve ka unutra i nastavite sa motanjem.

Slaganje sarmi takođe je pravo umeće. Na dno, po mogućstvu, poveće glinene posude stavite nekoliko listova neiskorišćenog kiselog kupusa, a onda i isečenu slaninicu. Preko toga idu sarme – ređajte ih prvo po ivicama posude u krug, a onda između, dok se ne pokrije čitavo dno. Između njih ušuškajte komade suvih rebara, a potom nalijte hladnom vodom i ubacite u Dual Cook Flex rernu. Zahvaljujući njenom kapacitetu od čak 75 litara, možete pripremati više različitih jela istovremeno, kao i velike količine hrane (sarme) za porodična okupljanja. Takođe, nova Samsung Dual Cook tehnologija pruža potpunu fleksibilnost, budući da se gornja i donja zona rerne mogu koristiti nezavisno, sa različitim temperaturama i vremenom pečenja. A kako bi vaše sarme imale izvrsnu hrskavu koricu, a unutra ostale meke i sočne, tu je Gourmet Vapour tehnologija, koja optimizuje ukus i teksturu hrane, okružujući je vodenom parom koja brzo i ravnomerno prenosi toplotu i vlagu.

Sarme ostavite da se krčkaju koliko god vam je volja - ništa im neće biti. Nepisano pravilo kaže da će čak biti ukusnije i sočnije, što se duže kuvaju i podgrevaju.

Prijatno!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: