Spremite kuću za zimu: Najbolji trik da vam podovi budu čisti na duge staze

Hladno vreme, kiše i vetar u ovo doba godine zatvaraju vrata balkona i prozore i u kuću unose blato, sneg, vlažno lišće, mnogo više prljavštine nego leti. Obuća je glomaznija i lakše se unose spoljne nečistoće. Zato je veoma važno da preduhitrite glavobolju oko svakodnevnog ribanja podova.

Život

Izvor: PR

Ponedeljak, 09.12.2019.

10:00

Spremite kuću za zimu: Najbolji trik da vam podovi budu čisti na duge staze
Olakšajte sebi sreðivanje kuæe/Foto: depositphotos/Syda_Productions

Obuća je glomaznija i lakše se unose spoljne nečistoće. Zato je veoma važno da preduhitrite glavobolju oko svakodnevnog ribanja podova.

Počela je sezona dugog boravka u zatvorenom prostoru i logično je da se nameštaj, stvari i podovi sistemski pripreme za taj period da bi boravak u stanu bio prijatan i udoban. Evo stavki za pripremu doma za (pred)zimsku sezonu:

Pre svega, drvenariju dobro prebrišite i nanesite zaštitni sloj da joj grejanje i suv vazduh ne bi naškodili
Vileda ProMist Max spray mop priprema vaše podove za zimu/Foto: Promo
Garnituru za sedenje i odmaranje, fotelje, sav mebl koji imate, poželjno je dubinski usisati. Operite sve navlake i jastučnice, prekrivače. Prozori su bili otvoreni tokom leta, kuća je puna prašine koja će u sezoni grejanja da izađe, a luftiranje sada nije tako često moguće zbog hladnoće. Najvažnije od svega: detaljno operite podove! Ali, ne perite ih bilo čime jer nekvalitetan izbor znači da ćete isti posao ponavljati nekoliko puta. Važno je da izaberete pravog “pomoćnika”.

Vileda ProMist Max spray mop je novi, redizajniran sprej mop iz programa Vilede sa rotirajućom glavom koja omogućava brzo i lako čišćenje obema površinama. Dvostruka mikrofiber navlaka pomaže pri otklanjanju najtvrdokornijih fleka, a kada se isprlja, pomoću rotirajuće glave jednostavno okrenite gornju stranu navlake ka podu i nastavite čišćenje.
Kako radi? Napunite rezervoar vodom, isprskajte površinu i uživajte u čišćenju Možete da koristite uobičajeno sredstvo za pranje podova jer hiljade mikrovlakana mogu da podignu i uhvate i najtvrdokorniju prljavštinu. Videćete, ovaj mop je dugotrajan izbor za čišćenje i sušenje podova
uživajte u èišæenju pomoæu vileda promist max mopa/Foto: Promo
Kada ste oprali parkete, premažite ih zaštitnom emulzijom. Tokom zime nećete moći da izdržite jake mirise, zato je najbolje da to obavite sada, dok jjoš nije toliko hladno da ne možete da držite dugo otvorene prozore.

Dočekajte zimu spremnii. Vileda ProMist Max spray mop vam je najbolji saveznik ove zime, a vi ćete imati dovoljno vremena da uživate u čistom prostoru, bez prašine, u udobnoj fotelji, uz knjigu i šolju čaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: