Beograd od kompanije Mozzart dobio košarkaški teren "Saša Obradović“

Velika akcija "100 terena za jednu igru“ nastavljena je obnovom igrališta u naselju Medaković. Podršku Obradoviću i samoj akciji, pored brojnih sugrađana, dali su proslavljeni košarkaši Igor Rakočević, Marko Kešelj i Duško Savanović.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 12.09.2019.

16:10

Beograd od kompanije Mozzart dobio košarkaški teren
Foto: Promo

U okviru društveno odgovorne akcija kompanije Mozzart "100 terena za jednu igru“, Beograd je dobio još jedno košarkaško igralište koje je ponelo ime košarkaškog reprezentativca Jugoslavije i Srbije Saše Obradovića. Obnovljeno igralište u naselju Medaković svečano je presecajući vrpcu otvorio proslavljeni košarkaš, sada trener Monaka, a promociji je, pored velikog broja građana Beograda, prisustvovao i predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić. Podršku kolegi dali su proslavljeni košarkaši Igor Rakočević, Marko Kešelj i Duško Savanović, koji su, zajedno sa Sašom, pokazali da još uvek znaju odlično da se snalaze sa loptom na terenu i pod košem.

Privilegiju da prvi pokažu svoje umeće na obnovljenom terenu imali su pioniri "Crvene zvezde“ i "Mega Bemaksa“ koji su odmerili snage u revijalnoj utakmici nakon koje je Obradović poklonio jednu od svojih medalja "igraču utakmice”.

Igralište u ovom delu grada, na kojem je prve košarkaške korake i napravio Saša, dobilo je potpuno novi izgled - specijalnu podlogu, profesionalne konstrukcije, zglobne obruče, kliritne table, a obnovljene su i tribine.
Foto: Promo
Bivši reprezentativac istakao je da mu je ukazana velika čast što je dobio teren koji je poneo njegovo ime i u njegovom kraju.

"Ovo je velika čast za mene i moju karijeru. Zahvalio bih svojoj zajednici Medaku. Na ovom terenu sam pravio svoje prve korake, hvala Mozzartu što mi je omogućio tu veliku čast“, rekao je Obradović.

Predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić zahvalio je kompaniji Mozzart što ima razumevanja za sve mlade ljude na Voždovcu, u gradu Beogradu i celoj Srbiji i što odgovornom politikom pomaže lokalne samouprave.

"Velika zahvalnost i našem Saletu Obradoviću, legendi naše košarke. Veliki broj ljudi je došao da ga podrži i izrazi duboku zahvalnost za sve ono što je učinio za našu košarku. Mi ćemo ovu akciju i dalje da nastavimo u onoj meri u kojoj nam Mozzart izađe u susret. Još jednom hvala kompaniji koja želi da naša deca što više vremena provode na terenima“, rekao je Savić.
Foto: Promo
Direktor Sektora korporativnih komunikacija Mozzarta Borjan Popović istakao je da su obnovljeni tereni primer da košarka u Srbiji nikada neće izaći iz mode.

"Ovo je 79. igralište koje smo obnovili, čime smo se svrstali u red najvećih akcija za omasovljenje i podršku srpskog sporta. Hvala Saši što je prepoznao značaj ove akcije i što je postao deo projekta. Hvala i predsedniku opštine i njegovom timu što su nam pomogli da sve ovo ovako lepo izgleda. Mi idemo dalje do našeg konačnog cilja kada je u pitanju ova akcija, a to je da obnovimo 100 košarkaskih terena u Srbiji“, rekao je Popović.

Cilj društveno odgovorne akcije kompanije Mozzart “Sto terena za jednu igru” jeste stvaranje što boljih uslova za buduće šampione koji rastu u svim krajevima naše zemlje. Misija kompanije Mozzart je da obnovi 100 terena u Srbiji i tako pošalje poruku o važnosti sporta, socijalizacije i zdravog načina života.

IZNENAĐENJE ZA GLEDAOCE

Dobra atmosfera na otvaranju terena ponela je i specijalne goste pa su se tako Igor Rakočević i Duško Savanović oprobali u takmičenju u šutiranju trojki koje je usledilo posle svečanog otvaranja terena, dok je Sašin sin Rastko imao tu čast da prvi ubaci loptu u koš na terenu koji je poneo ime njegovog oca.

Posebna poslastica za sve ljubitelje košarke bila je i mogućnost da vide i da se slikaju sa zlatnom medaljom koju je Saša u reprezentativnom dresu osvojio 1998. godine u Atini i tako u svojim rukama drže komad istorije svetske košarke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: