Dajete svojoj mački kravlje mleko i ribu? Ovo treba da znate!

Život

Izvor: PR

Ponedeljak, 22.07.2019.

10:00

Dajete svojoj mački kravlje mleko i ribu? Ovo treba da znate!
Maèke nemaju devet života/Foto: Promo, Whiskas

Postoje mitovi o mačkama koji su veoma zabavni, ali neki ozbiljno mogu da naruše zdravlje vašeg kućnog ljubimca.

Zajedničko svim mačkama kada su verovanja u pitanju, jeste da donose sreću, da imaju devet života i da se uvek dočekaju na noge. I to je super dok je na nivou verovanja. Ali, neka uopšte nisu naivna jer štete njenom zdravlju a vi sasvim nesvesno činite medveđu uslugu vašoj maci. Evo najčešćih grešaka koje već danas možete da prestanete da pravite.

1. MAČKE NE BI TREBALO DA JEDU ISKLJUČIVO RIBU

OK je da joj povremeno date komadić ribe, ali ne svakodnevno i isključivo jer mačka može da dobije steatitis (bolest prouzrokovanu manjkom vitamina E).

Mačke, kao i deca, imaju osetljiv organizam i zato pratite njen uzrast i prilagođavajte ishranu. Odličan izbor je WHISKAS® hrana, jer pomaže u odgajanju vaše mace kroz sve faze života sa obrocima koje ona instinktivno voli.

Junior asortiman (za mace od dva do 12 meseci) pruža obroke u ukusnom sosu koji će pomoći mačetu da raste srećno i zdravo. Hrana podržava jaku prirodnu odbranu, lako se jede i vari, a komadi su mali, prilagođeni njihovim malim stomacima i vilicama.

Mačke vole život, a vlažna hrana u kesicama (od godinu do sedam godina) pruža pravi nivo energije koji joj je potreban da ostane srećna, zdrava i u dobroj formi:

• sa cinkom i suncokretovim uljem za pomoć

u podržavanju zdrave kože i dlake

• sa uravnoteženim nivoom minerala da podrže

zdravlje urinarnog trakta
Birajte hranu za maèku kao da birate za sebe Foto: Promo, Whiskas
Program ishrane za mačke starije od sedam godina WHISKAS® 7+ napravljen je u ukusnom sosu ili želeu da bi pomogao mački da ostane vitalna. Hrana je kreirana tako da podrži zdravu okretnost starijih mačaka i zdravlje urinarnog trakta.

2. MAČKE NE BI TREBALO DA PIJU KRAVLJE MLEKO
Organizammace zahteva posebnu negu/Foto: Promo, Whiskas
Vi, na primer, obožavate da jedete ljuto, ali papričica i te kako škodi vašem stomaku i zato ne jedete? Tako je i sa kravljim mlekom i mačkama. One ga vole, ali pošto su uglavnom osetljive na laktozu, apsolutno nije preporučljivo jer mogu da imaju problem sa sistemom za varenje. To se posebno odnosi na mačiće, a što se odraslih mačaka tiče, one ne moraju da piju mleko uopšte.
Kada je zdrava, najviše æe vas voleti/Foto: Promo, Whiskas
I kad sledeći put poverujete da mačka ima devet života, setite se da ima samo jedan i da je on u vašim rukama. Zato je volite, hranite zdravo, a ona će vam uzvratiti svom svojom nežnošću i osećanjima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: