Andrija Milošević: Zbog toga sam se tresao pred Batom Stojkovićem

Da li ste ikada sedeli u kafani i posmatrali razgovor dvojice drugara, prosto uživajući u pozitivnoj energiji kojom zrači njihov odnos?

Život

Izvor: PR

Četvrtak, 04.07.2019.

09:30

Andrija Milošević: Zbog toga sam se tresao pred Batom Stojkovićem
Foto: Promo

Upravo tako izgledaju nove Lavovske priče, u kojima je domaćin Nenad Jezdić ugostio glumačkog kolegu i dugogodišnjeg prijatelja, Andriju Miloševića. Kako ćemo saznati iz razgovora, prijateljstvo datira još iz daleke 1997. godine, kada je Jezdić, tek uselivši sa budućom suprugom, pozvao friškog kolegu Andriju u svoj stan, kako bi ga nahranio prženim jajima i viršlama.

Hemfri Bogart bi verovatno rekao da je to bio početak jednog divnog prijateljstva, dok Andrija, mnogo narodskijim jezikom, kaže kako "u pravom prijateljstvu nikad nema kusura".

Ovo je samo jedna od zaista brojnih, vrlo plastično izrečenih, životnih mudrosti, koje je Andrija u najnovijim Lavovskim pričama podelio sa nama.

Objasnio je i kako piše književnost za decu u osmercu, formi srpske epike, kako pozorište treba lišiti elitizma, zašto misli da svaki dobar čovek mora da bude pomalo konzervativan, zbog čega se tresao pred Danilom Batom Stojkovićem, te zašto voli da bude u društvu običnih ljudi, pa tako u šest ujutru završi pevajući u kamionu sa čistačima ulica.

Ovo je samo delić brojnih interesantnih stvari koje je Andrija Milošević otkrio o sebi u najnovijoj epizodi Lavovski priča, a celu epizodu možete da pogledate na linku:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: