Kako to misliš ne može trep i klasika?

Zašto slušanje jednog muzičkog žanra mora da znači da naša omiljena pesma ne može da bude iz nekog drugog, potpuno suprotnog? Kako se žanrovi uopšte definišu danas, kada u rep pesmama možemo videti motive iz narodne muzike i obrnuto?

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.06.2019.

15:15

Kako to misliš ne može trep i klasika?
Foto: Tuborg / Promo

Nekada su nas muzički žanrovi izdvajali u grupe i „smeli“ smo da budemo fanovi samo jedne ili druge vrste zvuka. Ne može on to da peva“, „Ne možeš da ideš na rok svirku i u kafanu“ čuli smo nebrojeno puta do sada. Ili ono čuveno pitanje: „Jel slušaš domaće ili strano?“, omiljeni šlagvort za upoznavanje. Međutim da li je i danas tako?

Skoro je Instagramom odjeknuo neobičan muzički izazov koji je podrazumevao da ljudi postavljaju pesme na svoje profile koje tajno vole, ali ih je pomalo sramota da to javno priznaju. Trendu su se pridružili i brojni influenceri, a svi su poručili Kako to misliš ne može? Da li to znači da je konačno granicama između muzičkih žanrova došao kraj?
Foto: Tuborg / Promo
Odgovor na ovo donosi Tuborg, pivski brend koji je u okviru svoje kampanje izazvao trepera Coby-ja da sarađuje sa, ni manje ni više, nego simfonijskim orkestrom! U ovom mega muzičkom izazovu učestvuje i mlada autorka Bojana Vunturišević koja radi na specijalnom aranžmanu sa čuvenim bendom Eyesburn i izvođenju jedne njihove pesme na potpuno drugačiji način.

Dakle, danas je muzika evoluirala u pravcu spajanja i stvaranja potpuno novih žanrova koji ujedinjuju ne samo različite zvukove i muzičke motive, već i sve nas koji ih slušamo i volimo. Zato sledeći put kad vam neko kaže da se ne može na after posle kafane, recite im „kako to misliš ne može“?
Foto: Tuborg / Promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: