Koji su to danas Poslovi #za5?

Pronalaženje posla u trenutnim ekonomskim uslovima predstavlja veliki izazov za studente i diplomce bez radnog iskustva, ali statistika kaže da se veoma mali broj nezaposlenih mladih dodatno edukuje dok traži posao.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 09.05.2019.

12:45

Koji su to danas Poslovi #za5?

Gledajući ponude za posao, svi smo se bar jednom susreli sa oglasom koji pominje Community Managera, Key Account Managera, PHP Programera, UX/UI Dizajnera.

Predavanja pod nazivom Poslovi #za5, na 10 fakulteta širom Srbije, održali su istaknuti profesionalci iz skoro 50 različitih kompanija i institucija, koji su iz sopstvene vizure prestavili svoj razvojni put i pokušali da demistifikuju najrazličitija moderna zanimanja.

Preko 800 studenata je imalo priliku da kroz ličnu interakciju postavi pitanja zaposlenima iz kompanija Coca-Cola, Nestle, Mars, Microsoft, Vip, FK Partizan, Molson Coors, Beiersdorf, Telenor Banka, Societe Generale, Razvojna agencija Srbije, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i brojnim drugim istaknutim profesionalcima.

Serijal predavanja pod nazivom „Poslovi #za5“, deo je velikog nacionalnog projekta za osnaživanje mladih „Budućnost #za5“, čiji su nosioci Centar E8 i Unija srednjoškolaca Srbije, a koji su podržali Ministarstvo omladine i sporta i Coca-Cola Fondacija.

Više informacija na veb-sajtu: www.buducnostza5.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: