- PR članak -

Globalne kompanije u borbi protiv klimatskih promena

Kompanija Ahold Delez obavezala se da će u naredne dve godine u potpunosti uskladiti svoje poslovanje sa ciljevima koje je postavila stručna javnost. Naime kako bi doprinela postavljanju klimatskih ciljeva koji su u skladu sa globalnom potrebom za smanjenjem emisije gasova staklene bašte, kompanija će svoje interne ciljeve prilagoditi „Science based targets“ normama.

Podeli
Foto: Promo
Foto: Promo

Okvir koji omogućava postavku ovih ciljeva razvile su relevantne međunarodne organizacije (WWF, CDP, WRI i UN Global Compact) u cilju određivanja koliko i kojim tempom određena organizacija treba da smanji svoju emisiju gasova staklene bašte kako globalna prosečna temperatura ne bi porasla više od 1,5 stepeni Celzijusa.

Kako bude radio na postavci novih ciljeva u naredna 24 meseca, Ahold Delez će detaljno ispitati sve opcije za smanjenje emisije gasova staklene baste, i to u vezi sa rashladnim fluidima, efikasnom upotrebom energije, transportnim i proizvodnim lancem.

U Srbiji je kompanija Delez prošle godine počela implementaciju ekoloških rashladnih fluida koji su u toku 2018. godine instalirani u prvom ekološkom Maxi supermarketu u regionu. U toku iste godine emisija gasova staklene bašte smanjena je za 9% u odnosu na 2017. godinu, a kompanija je implementacijom sistema naplate smanjila potrošnju jednokranih plastičnih kesa za 70 odsto. Zajedno sa potrošačima samo u prošloj godini reciklirano je više od deset hiljada tona otpada.

Foto: Promo
Foto: Promo

Globalna ekološka akcija „Sat za našu planetu“ održaće se po jedanaesti put u Srbiji, u subotu 30. marta 2019. godine u 20.30 časova, simboličnim gašenjem svetla na sat vremena, kao i u više od 7.000 gradova širom sveta. Kao i prethodnih godina, povodom ove akcije u svim radnjama Maxi, Tempo i Shop& Go od 20.30 do 21.30 biće ugašena dekorativna rasveta (svetleće reklame i osvetljenje na bilbordima).

Ove godine slogan akcije je „Skini se s plastike, navuci se na prirodu!“. Cilj akcije je da se pre svega podigne svest o očuvanju planete i borbi protiv klimatskih promena.

PR

Hilton proslavio prvu godinu u Beogradu

U godini kada Hilton Hotels and Resorts grupacija zaokružuje prvi vek poslovanja širom sveta, hotel Hilton Beograd je, takođe, obeležio značajan jubilej - prvu godinu u srpskoj prestonici ispunjenu brojnim priznanjima i izuzetno uspešnim probojem na ugostiteljskoj mapi Beograda.

PR petak 8.03. 10:31

Nataša i Una u finalu

Voditeljke PLAY radija, Nataša Guberinić i Una Senić prošle su u finale ovogodišnje Beovizije.

PR četvrtak 28.02. 12:21

Donacija SBB i SBB fondacije kanalu Brainz

SBB i SBB fondacija najavljuju izdvajanje dodatnih sredstava za podršku naših genijalaca. Od sada će SBB svakog meseca da izdvaja 2 dinara po korisniku za kanal Brainz, i kao i sve projekte društvene odgovornosti, donaciju će realizovati preko svoje fondacije.

PR četvrtak 28.02. 11:21

Luki Dončiću prva Poli "Made in USA"

U skladu sa strategijom kreativne internacionalizacije poslovanja, Perutnina Ptuj je na američko tržište nastupila sa proizvodnjom i prodajom najprepoznatljivije pileće kobasice u jugoistočnoj Evropi - kobasice Poli.

PR četvrtak 21.02. 10:00

Počela humanitarna kampanja "Koje je boje srce tvoje?"

Humanitarna organizacija SOS Dečija sela je, među prvima u Srbiji, pokrenula akciju prikupljanja redovnih, mesečnih donacija od građana putem trajnih naloga i/ili direktnih zaduženja tekućeg računa. Akcija pod nazivom „Koje je boje srce tvoje?“ omogućiće svim pojedincima, koji budu želeli, da kontinuirano pomažu deci iz Srbije bez roditeljskog staranja.

PR petak 15.02. 08:00
strana 1 od 2 idi na stranu