- PR članak -

Nataša i Una u finalu

Voditeljke PLAY radija, Nataša Guberinić i Una Senić prošle su u finale ovogodišnje Beovizije.

Izvor: PR
Podeli
Foto: Promo
Foto: Promo

ove srede nastupiće pod rednim brojem 12 u prvom polufinalu ovogodišnje Beovizije!

Nataša i Una, koje svakog radnog dana slušate u programu PLAY radija, nastupile su poslednje u prvom polufinalu Beovizije i prema većini komentara po društvenim mrežama, bile su iznenađenje večeri.

Odlučile su se da izađu sa pesmom za koju se nadaju da će skrenuti pažnju javnosti na nasilje nad ženama. To je samo njihov prvi korak u borbi za prava žena, devojaka i devojčica. Poruka svim ženama da nisu same i da imaju kome da se obrate.

Una Senić: - Priču o "Beoviziji" pokrenula je ekipa Plej radija. Pristale smo da se takmičimo, ali da učešćem pošaljemo snažnu poruku ljudima. Odlučile smo da pesma i kampanja "Samo bez straha" budu usmerene na borbu protiv nasilja nad svim ugroženim grupama.

Nataša Guberinić: Dobile smo ogroman broj dragocenih poruka od žrtava različitih oblika nasilja, koje nam se zahvaljuju što smo pokrenule ovu važnu temu. I po završetku "Beovizije" nastavićemo da se bavimo položajem žena u Srbiji kroz kampanju "Samo bez straha", uz prikupljanje sredstava za sve one kojima je neophodan.

Una Senić - Obraćamo se ženi koja prolazi kroz težak period i želimo da zna da nije sama, da može da se obrati za pomoć i započne novi život.

Tekst pesme napisali su Nataša Guberinić, Predrag Vukčević, Una Senić i Nemanja Kostić, dok su za muziku bili zaduženi Predrag Vukčević, Marko Stojanović Luis i Petar Zorkić.

Nataša Guberinić: - Bilo nam je važno da vidimo kako jači pol gleda na ovu temu i da unesemo mušku energiju u pesmu, koja se ogleda u elementima marša - priča Nataša. - Želele smo da nas "podigne" energična muzika. Svejedno nam je kako ćemo se plasirati. Važno je samo da ostvarimo misiju i da utičemo na to da nasilje ne postane deo folklora.

Nataša i Una će u nedelju nastupiti pod rednim brojem 11.

strana 1 od 3 idi na stranu