5 stvari koje niste znali o Coca-Coli u Srbiji

Postoji puno interesantnih činjenica koje su obeležile pet decenija poslovanja Coca-Cola sistema u Srbiji, a mi vas podsećamo ne neke od njih:

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 22.11.2018.

10:39

5 stvari koje niste znali o Coca-Coli u Srbiji
Foto: Promo

1. Naime, prva Coca-Cola u Srbiji proizvedena je 1968. godine u fabrici u Zemunu, a interesantno je da se to dogodilo upravo na mestu na kome se fabrika i danas nalazi.

2. Verovatno će vas začuditi kada saznate da je prva etiketa Coca-Cola bila ispisana na ćirilici, što je za to vreme bilo veoma neobično, ali je nosilo snažnu simboliku.

3. Pre pet decenija fabrika je imala samo jednu proizvodnu liniju na kojoj se Coca-Cola pakovala u staklene flašice i svega 30 zaposlenih. Danas, sa 14 potpuno modernizovanih proizvodnih linija Coca-Cola porodica ima preko 1000 članova.

4. Osim svetski poznatih brendova, Coca-Cola sistem u Srbiji proizvodi i dva lokalna – Rosa vodu i neXt sokove. Oba brenda danas nalaze se među najomiljenijim i najcenjenijim brendovima u svojim kategorijama.

5. Pola veka poslovanja u Srbiji Coca-Cola sistem je obeležio pomažući drugima! Ovaj veliki jubilej posvećen je onima kojima je podrška najpotrebnija - korisnicima narodnih kuhinja širom Srbije. Nedavno je kompanija potpisala ugovor o donaciji sa Crvenim krstom Srbije i Fondom B92 čime će biti pružena podrška narodnim kuhinjama širom zemlje. Donacija je vredna šest miliona dinara, a usmerena je na nabavku opreme za spremanje hrane zahvaljući kojoj će biti pripremani kvalitetniji obroci u kraćem vremenskom periodu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: