- PR članak -

Maksi školski karavan kreće na put

Prema poslednjim istraživanjima Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ u Srbiji oko 56 odsto dece konzumira povrće, ali je taj procenat i dalje nedovoljan i više od deset godina se nije menjao.

Podeli

U želji da im približi značaj povrća i važnosti zdravije ishrane, danas će na put krenuti Maksi školski karavan, koji će obići 100 škola u 14 gradova širom Srbije.

Koje povrće bi trebalo da se jede da bi imunitet bio jak, da bi vid bio dobar, srce izdržljivo, da bi mozak brzo radio, kao i mnoštvo drugih interesantnih i korisnih informacija o povrću, saznaće uskoro kroz Čaroliju zdravije ishrane đaci iz Beograda, Novog Sada, Subotice, Vršca, Pančeva, Smedereva, Gornjeg Milanovca, Kragujevca, Čačka, Užica, Kruševca, Bora, Zaječara i Niša.

“Svesni smo koliko je teško menjati navike, ali isto tako i da ih najbrže formiramo u detinjstvu. Deca brzo usvajaju sve ono što je dobro, samo je potrebno da im na njima jednostavan način to i objasnite. Upravo u želji da im pomognemo da se zdravije hrane, osmislili smo jedinstven projekat, Maksi školski karavan, kroz koji ćemo im na zabavan i edukativan način ispričati zašto je važno da svaki dan jedu povrće, ali i inspirisati ih da sve ono što čuju na našem dvočasu prenesu roditeljima i počnu da osmišljavaju zdravije obroke. Na taj način možemo zajedno da menjamo statistiku i doprinesemo da deca stiču pravilne, zdrave navike”, kaže Mirjana Jovašević, direktorka korporativnih komunkacija i održivog poslovanja kompanije Delez Srbija.

Više od 15 000 osnovaca biće deo Maksi školskog karavana za koji su pažljivo osmišljene igre i aktivacije kroz koje će deca otkrivati šta sve povrće može da promeni u njihovom životu i kako da im postane jedna od obaveznih, ali i omiljenih namirnica u tanjiru.

U Čaroliji zdravije ishrane osnovci će otkrivati zašto je važno da jedu brokoli, šargarepu, karfiol, papriku i tikvicu, a uz ilustrovani kuvar sa zdravim receptima saznaće kako da zajedno sa roditeljima pripremaju ukusne zalogaje od povrća.

PR

U potrazi za budnima, herojima "Treće smene"!

Oni vredno rade dok mi spavamo. Zahvaljujući njima smo bezbedni i bezbrižni, gradovi su čisti, mi siti ujutru. Na njih smo ponosni. A znamo li ko je noću budan, zbog čega i ko im pomaže da u tome istraju.

PR sreda 3.10. 10:00

Omiljeni ukus čaja na dohvat ruke

Bili u Turskoj ili ne, sigurno ste primetili kako Turci mnogo piju čaj. Danas je ovaj napitak za Turke ne samo omiljeno piće, već i ritual. Sasvim je normalno da vas čajem posluže u prodavnici u kojoj kupujete ili razgledate, ili u čekaonici, a da ne govorimo o gostima za kojeuvek postoji gotov, pripremljen čaj.

PR subota 15.09. 10:00

Učini nešto dobro za svoju karijeru

Mladi žele da unaprede svoje lične veštine, koje su im od ključne važnosti za zaposlenje i razvoj karijera. Sada sve to što im je potrebno i što žele mogu naći na jednom mestu, u okviru platforme Coca-Cola mladima koja nudi mogućnost opredeljenja za određeni edukativni ili praktični program u zavisnosti od nivoa obrazovanja, interesovanja i ambicija.

PR četvrtak 9.08. 15:38

U Mozzartu na 24 dinara osvojio skoro 80.000 evra

Maestro za igre na sreću iz Beograda, za samo nekoliko trenutaka postao je milioner zahvaljujući igri Divine Fortune na Mozzart onlajn kazinu. Ovaj srećnik je na uloženih 24, osvojio gotovo neverovatnih 10 miliona dinara.

PR utorak 10.07. 09:39
strana 1 od 2 idi na stranu