- PR članak -

Bezglutenska ishrana ukusna i laka za pripremu

U Maksiju organizovana kuvarska radionica povodom Svetskog dana obolelih od celijakije

Podeli

U Srbiji postoji značajan deo populacije koji ima neki oblik intolerancije na gluten, a Maxi supermarketi im predstavljaju odličnu podršku u svakodnevnoj ishrani zahvaljujući širokom asortimanu proizvoda. Kuvarska radionica posvećena Svetskom danu obolelih od celijakije organizovana je danas u supermarketu Alonso baš sa namerom da se osobama sa celijakijom i članovima njihovih porodica pokaže koje su im namirnice na raspolaganju i kako se pripremaju obroci bez glutena.

Svi prisutni potrošači u Maxi supermarketu su uz pomoć poznatog kuvara Nenada Veljkovića, „hrono kuvarice“ Ane Ćubele i Dajane Poleksić, doktora biotehničkih nauka imali priliku da vide kako se brzo i lako pripremaju obroci bez glutena.

Prema rečima Dajane Poleksić, procenjuje se da u svetu oko jedan odsto populacije boluje od celijakije, dok je u Srbiji broj obolelih između 35 000 i 70 000.

“Celijakija predstavlja ozbiljno autoimuno oboljenje. Gluten je protein koji izaziva smetnje osobama sa dijagnozom celijakije, prirodno se nalazi u pšenici, ječmu i raži. U Srbiji, prema nezvaničnim statistikama se smatra da postoji populacija od 70.000 ljudi koja ima neki oblik intolerancije na gluten. Danas je svest mnogo veća o celijakiji i intoleranciji na gluten i važno je da se prepoznaje značaj povećanja asortimana proizvoda koje mogu da koriste svi sa ovim problemima. Gluten je prisutan u skoro svim industrijskim proizvodima, nalazi se čak i tamo gde ga ne očekujete- u lekovima, kozmetičkim proizvodima, raznim pićima, čokoladi i slično, zato je važno pažljivo čitati deklaracije i kupovati u proverenim prodavnicama, poput Maksija”, kaže Poleksić.

Nabavka proizvoda za osobe koje imaju celijakiju nije uvek jednostavna, i samo pravilnim odabirom namirnica može se osobama sa celijakijom pripremiti odgovarajući obrok, koji neće izazvati brojne komplikacije.

“Kuvarskom radionicom smo želeli da pokažemo da bezglutenska ishrana i te kako može biti ukusna i jednostavna za pripremu. Kao kompaniji kojoj su želje kupaca na prvom mestu, uvek se trudimo da im obezbedimo sve što im je neophodno za ishranu u skladu sa njihovim potrebama i zdravstvenim stanjem”, rekla je Milica Popović, predstavnica kompanije Delez Srbija.

PR

Apatinska pivara predstavila zabavne prese za recikliranje

U okviru edukativnog projekta "Reciklirajte i vi“ Apatinska pivara je, u saradnji sa Solagro timom i Sekopakom obeležila Međunarodni Dan reciklaže. Kako bi na zanimljiv način podstakla i motivisala svoje potrošače da recikliraju, Pivara je predstavila fudbalski sto za reciklažu, prilagođenu verzija popularne igre koja umesto žetona ili novčića za aktiviranje igre koristi prazne limenke.

PR petak 18.05. 09:15 Komentara: 0

WOAH te zove! Što više zatvarača to je fora jača!

Topli dani su nam nekako doleteli, a mi smo dobro raspoloženi i puni pozitivne energije. U „niskom startu“, potpuno spremni da se upustimo u nove avanture i istraživanja. Međutim, da li sve odluke ili planovi moraju da budu velike ili grandiozni? Da li i vas mogu oraspoložiti one male stvari koje vam jednostavno razvuku osmeh na licu, stvari koje vam nabace cool izgled.

PR sreda 16.05. 23:00 Komentara: 0

WOAH te zove! Sakupljaj poene i obraduj sebe!

Proleće se budi i stiglo nam je na velika vrata kao godišnje doba koje pokreće. Godišnje doba koje sa sobom nosi nove odluke i planove. Stiže nam vreme za potpuno nove avanture i istraživanja. Oseća se na sve strane nalet pozitivne energije, spremni smo da glasno kažemo „DA“ za nove avanture i istraživanja. Međutim, ne morate uvek pred sebe postavljati grandiozne planove i odluke?

PR četvrtak 10.05. 10:00 Komentara: 0

Da li ste spremni za kontroverznog papu?

Serija „Mladi papa“ pobrala je sve pohvale i odlikuje se impresivnom kinematografijom i potpuno nestandardnom radnjom. Prati život zgodnog, tajanstvenog i kontradiktornog Pape Pija XIII, prvog američkog pape, kog briljantno igra Džad Lo. Njegovu virtuoznu glumu dopunjava zapažena uloga Dajane Kiton kao Sestre Meri, koja glumi američku opaticu iz Vatikana.

PR sreda 4.04. 09:00 Komentara: 0
strana 1 od 2 idi na stranu