Najpametnije ulaganje u dom koje možete učiniti

Tokom zimskog perioda ključnu ulogu u vašem domu ima kvalitetna stolarija. Osim što pruža topliji i bezbedniji dom, ona štedi energiju i zvučno ga izoluje pružajući vam tako potpuni mir.

Život

Izvor: PR

Utorak, 07.11.2017.

14:15

Najpametnije ulaganje u dom koje možete učiniti

Ušteda energije

U obezbeđivanju toplog i sigurnog doma kvalitetni prozori i vrata imaju najveću ulogu. Upravo kvalitetna stolarija sprečava da hladan vazduh dopre u unutrašnjost doma i njena efikasnost nema cenu. Osim toga, ako je vaš dom energetski efikasan to znači da ćete uštedeti mnogo novca koje dajete na račune za grejanje ili leti plaćate struju zbog stalnog rada klima uređaja. Štaviše, manje će vas koštati da zamenite staru stolariju novom u odnosu na novac koji ćete davati na račune za grejanje i hlađenje. Upravo iz tih razloga, prozorski sistem SUPREME S91 kompanije ALUMIL specijalno je dizajniran kako bi se zadovoljili visoki zahtevi pasivnih kuća (i sertifikovan je od Nemačkog Passive House Institute). Idealan je za velika opterećenja, termički izolovan sa visokim nivoom bezbednosti i što je najvažnije štedi energiju.

Klimatske promene

Uskoro kreću sezone vetrova, kada u svim domovima kreće bitka protiv košave, a na videlo izlazi najveća boljka starih domova – prozori ispod kojih huče hladan vazduh. Osim promaje, buka koju košava pravi dovoljna je da se osećate neprijatno u sopstvenom domu plus se temperatura u prostoriji smanjuje i za nekoliko stepeni. S druge strane, svedok smo klimatskim promena, pa su ekstremno niske i ekstremno visoke temperature u Srbiji postale normalna stvar. Nažalost, takav trend će se nastaviti i u narednim godinama što je još jedan dovoljno čvrst dokaz da ulaganjem u kvalitetnu stolariju radi uštede energije pravite jedan od najpametnijih izbora.
Mir u kući

Ulaganjem u kvalitetnu stolariju, osim što ćete uštedeti na plaćanju računa, uložićete i u sopstveni mir. Ovo posebno važi za stanovnike gradova koji dobro znaju da spoljašnju buku retko mogu kontrolisati. Zatvoreni prozori sa dobrom zvučnom izolacijom mogu smanjiti buku koja dolazi spolja i za nekoliko decibela i tako vam obezbediti mir u domu, sve i da živite pored najprometnije ulice u gradu. Sistem kompanije Alumil Supreme S91 ima savršene performanse u pogledu toplotne izolacije, vodonepropusnosti i smanjenja buke uz fleksibilnost i jednostavnost izrade. U proizvodnju ovog prozora je uložena najmanja moguća potrošnja energije u svim procesima proizvodnje - počev od livnice, ekstruzije, prekookeanskog transporta do sklapanja i montaže. Pričamo o kvalitetu najbolji je dokaz kompanija Google Inc. koja je izabrala baš ovaj prozorski sistem kompanije ALUMIL za renoviranje njihove glavne poslovne zgrade u New York na 111 Eighth Avenue, jedne od najvećih zgrada u gradu.

Takođe, u ALUMIL izložbenom salonu možete videti originalan prozor koji je testiran za Google projekat.

Posetite ALUMIL izložbeni salon u Milutina Milankovića 11b na Novom Beogradu i odaberite Vaš idealni prozor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: