- PR članak -

Uvedite male promene u svakodnevnu rutinu i ojačajte svoj imunitet

Pred kraj godine, kada je i vreme hladnije, svi se trudimo da poboljšamo otpornost organizma. Ono što je sada mnogima na pameti jeste kako da ojačaju imunitet, ali da to ne podrazumeva veliki novac potrošen na najrazličitije suplemente.

Izvor: PR
Podeli
Ilustracija/Foto: Depositphotos/Wavebreakmedia
Ilustracija/Foto: Depositphotos/Wavebreakmedia

Lekari svakodnevno ukazuju na važnost jačanja imuniteta, te preporučuju zdravu ishranu, ali i pojačan unos određenih vitamina i minerala. Kada je u pitanju zdravlje i imunitet, suplementi koji se najčešće savetuju za konzumiranje su vitamin C, vitamin D, ali i vitamini B6 i B12. Za jak imunološki sistem takođe je, prema preporukama lekara, veoma važno da redovno unosite i cink.

Ovaj mineral je ključan za jak imunitet, a brojna istraživanja navode da cink pomaže u smanjenju trajanja prehlade. Naime, ako se unese na prvi znak prehlade, vreme trajanja prehlade se smanjuje. Odraslim muškarcima je potrebno oko 11 miligrama cinka dnevno, dok je ženama nešto manje – 8. Trudnicama i dojiljama treba oko 12 mg dnevno.

Dobra vest je da na tržištu postoje proizvodi koje sadrže brojne korisne nutrijente, a koji čine deo naše svakodnevne trpeze – jogurt i mleko.

U pitanju su Balans+ imuno proizvodi jedinstveni na tržištu po svom sastavu. Paletu proizvoda čini jogurt, koji je bogat kulturama koje imaju preko 80 internacionalnih studija koje potvrđuju učinkovitostu u jačanju imuniteta, kao i vlaknima i vitaminima B6, B12 i D3.

Pored jogurta, tu je i Balans+ imuno mleko sa dodatkom Zn. Ovo mleko sadrži cink citrat – oblik cinka koji ima visoku moć apsorpcije. Čaša od 300 mililitara Balans+ Imuno mleka sa cinkom sadrži 45 odsto od preporučenog dnevnog unosa cinka.

Za pun efekat veoma je važna redovna i preventivna konzumacija, a preporučuje se konzumacija dva puta dnevno, najbolje ujutru i uveče. Proizvodi su pogodni za sve uzraste kao deo izbalansirane ishrane.

strana 1 od 10 idi na stranu