Fanovi sakupili pare za statuu Robokapa u Detroitu

Sajt za grupno finansiranje projekata Kickstarter je za svega šest dana uspeo da sakupi novac da se podigne bronzana statua Robokapa visoka 3m pred novi film reditelja Hozea Padilje i glavnog glumca Džoela Kinamana o ovom čuvenom zaštitniku reda i zakona.

Život

Izvor: Guardian

Četvrtak, 26.09.2013.

16:00

Default images

Velika bronzana statua Robokapa biće podignuta u Detroitu nakon što su fanovi legendarnog filma Pola Verhovena donirali novac.

Statua će biti otkrivena narednog leta nakon što projekat, koji je imao podršku originalnog Robokapa Pitera Velera, sakupio 67.436 dolara za svega šest dana na sajtu Kickstarter 2011. godine, sudeći po magazinu Hollywood Reporter.

Sve je počelo kada je korisnik Tvitera javno poslao poruku gradonačelniku Detroita, Dejvu Bingu, zahtevajući da se oda počast njegovom omiljenom filmskom liku pošto je on jedan od čuvenih izvoznih proizvoda Detroita.

Bing mu je odgovorio: „Trenutno nema planova da se podigne statua Robokapa. Hvala vam za sugestiju“.

Međutim, ova ideja je ubrzo zaokupila pažnju drugih korisnika Tvitera i korisnika Fejsbuka Džona Leonarda koji je započeo grupu „Izgradite statuu Robokapa u Detroitu“ na ovoj socijalnoj mreži.

Kampanja na sajtu Kickstarter ove snove pretvorila u stvarnost. Najveći deo sredstava, 25.000 dolara, došao je od dizajnera Pita Hotelea iz kompanije Omni Consumer Products iz San Franciska, koja je svoje ime ponela po čuvenoj korporaciji koja Verhovenovom u filmu pravi Robokapa.

Robokap će najverovatnije čuvati grad iz kampusa Univerziteta Vejn Stejt.

Ovaj legendarni film dobiće i rimejk koji će režirati Hoze Padilja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: