Armagedon bi mogao da izgleda baš ovako...

Poslednjih decenija Ron Miler je napisao i ilustrovao više od 50 knjiga, a njegovi redovi našli su se u brojnim magazinima. Miler je nedavno objavio seriju radova koji prikazuju kako bi Zemlja izgledala u slučaju različitih apokalipsi.

Život

Izvor: Black-cat-studios.com

Utorak, 23.07.2013.

19:00

Default images

Milerova realnost je prilično dramatična kao što i sami možete da se uverite.

„Ponekada mnogo više vremena provedem u istraživanju teme nego pri stvaranju slike“, tvrdi Miler.

Za svoje slike konsultovao se sa naučnicima i drugim izvorima kako bi njegova viđenja apokalipsi bila što verodostojnija.

„Trudim se da stvari prenesem što realističnije i što vernije pravom scenariju“, dodaje.
Ron Miller
Crna rupa koja guta Zemlju

U ovom slučaju morate da zamislite crnu rupu koja se našla malo preblizu Zemlje, a nama je ostalo svega 15 minuta postojanja. Kao što Mesec izaziva plime na Zemlji, gravitacija crne rupe je toliko snažna da nas sa jedne strane vuče znatno jače nego sa druge i to cepa Zemlju. Kako se planeta raspada, deo nje stvara disk oko crne rupe.
Ron Miller
Sahranjeni ispod pepela

Saznao sam koliko bi pepela bilo izbačeno da dođe do erupcije vulkana u Jeloustounu. U pitanju je dovoljno pepela da dođe do brada predsednika uklesanih u Maunt Rašmor. I nakon razgovora sa naučnicima, u pitanju su samo moja nagađanja tako da sam izabrao scenario koji meni najviše odgovara.
Ron Miller
Potopljeni ispod nadolazećeg mora

Ova slika prikazuje nivoe mora u porastu svega nekoliko decenija u budućnosti. Dovoljno je svega nekoliko metara da se potopi ceo grad.
Ron Miller
Meteor udara Zemlju

Namerno sam napravio ovaj veliki krater koji je sličan onom u Arizoni, čisto zbog proporcija. Mnogi su videli sliku kratera u Arizoni, ali je zapravo jako teško zamisliti njegove razmere zato što se nalazi u sred pustinje. Želeo sam da ljudima dočaram njegovu pravu veličinu i razaranje koje bi izazvao u naseljenom području.
Ron Miller
Cunami udara u Istočnu obalu

U pitanju je cunami koji bi bio izazvan raspadom podvodne planine u Azorima. Uradio sam šest različitih verzija ali su u pitanju samo nagađanja kako bi sve zapravo izgledalo.
Ron Miller
Sunce se pretvara u crvenog džina

Za ovo znamo da će se desiti. Sunce će se pretvoriti u crvenog džina za 3 milijarde godina. Namerno sam stavio i kalendar Maja pošto sam mislio da će to biti duhovito usled panike koju je izazvao.
Ron Miller
Gama zrak koji je spržio Zemlju

U ovom scenariju, zvezda stvara gama zrak koji će spržiti Zemlju poput mikrotalasne pećnice. Ovakve stvari su se već desile, barem prilikom jednog velikog izumiranja pre otprilike 450 miliona godina. Niko ne zna kada će se desiti sledeći put pošto se jednostavno samo dese.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: