- Pop Intelligence -

Zašto naučnici javno ne pričaju o NLO-ima?

Naučna zajednica već duže vreme zazire od proučavanja NLO-a, a sami naučnici oklevaju da pričaju o svjim stavovima i verovanjima po pitanju neobjašnjenih vazdušnih fenomena.

Huffington Post
Podeli

Međutim, takvi stavovi se polako menjaju tako da sada pojedini naučnici polako stupaju u diskusiju bez straha da će biti ismevani.

„NLO-i su pravi fenomen. U pitanju su veštački objekti pod inteligentnom kontrolom. Oni su definitivno rezultat znanja i veštine znatno naprednije tehnologije“, izjavio je fizičar Erik Dejvis koji se bavi istraživanjem brzine svetlosti.

Dejvis, fizičar sa Instituta za napredne studije u Ostinu, proučava fiziku pogona, za koju se nada da će jednog dana omogućiti ljudima da lako i brzo putuju širom svemira.

On je svestan percepcije javnosti, koja je uglavnom zasnovana na stavovima skeptika i osoba koje tragaju za teorijama zavere, da nijedan priznati naučnik nikada ne bi prišao ni blizu temi kao što su neidentifikovani leteći objekti.

„Oni greše, naivni su, tvrdoglavi, uskogrudi, uplašeni i zastrašeni su. U pitanju je prljava reč i zabranjena tema. Nauka je bazirana na otvorenom razmišljanju i preispitivanju stvari. Ne bi trebalo da se podsmevamo ljudima. Naučnici bi trebalo da se vrate naučnim metodama kako bi proučavali stvari koje su nepoznate i neobične, a NLO-i predstavljaju jednu od tih stvari“, tvrdi Dejvis.

Fizičar, koji je nedavno dobio nagradu Američkog instituta aeronautika i astronautike z anjegov rad „Vorpovi brži od svetla, status i naredi potezi“, poznaje velii broj kolega koji potajno proučavaju NLO-e.

„Postoje naučnici koji su svesni dokaza i podaci koji su nepobitni. Sve je dodatno potvrđeno forenzičkim tehnikama i metodologijom. Međutim, oni ne žele da javno istupe i predoče svoje rezultate pošto se plaše. Ne plaši ih tema, već prezir profesionalnih kolega. Njihova karijera mogla bi da se završi ukoliko bi dobili negativan publicitet“, tvrdi on.

„U pitanju nije prihvaćeno polje istraživanja i ne možete navesti studiranje neidentifikovanih letećih obejakta kao temu istraživanja ukoliko želite da tražite finansijska sredstva od odgovarajućih institucija“.

Međutim, Dejvis takođe veruje da ovo područje donekle ne pripada naučnom istraživanju. „U pitanju je vojna tema. Činjenica da se nalaze letilice u ljudskom vazdušnom prostoru je predmet sakupljanja informacija i analize. U pitanju nisu prirodni fenomeni, a to je ono što nauka proučava“, zaključuje Dejvis.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 7 idi na stranu