- Pop Intelligence -

Da li znate pravo ime Čaka Norisa?

Svi dobro znamo da su umetnička imena slavnih osoba retko kad njihova prava imena. Šta mislite koje se slavne osobe nisu proslavile imenima koja su im dali roditelji?

Izvor: Dnevnik.hr
Podeli

Svi mi želimo da budemo jedinstveni, drugačiji i upečatljivi. Ali neki su u tome otišli toliko daleko da su menjali imena i prilagođavali ih potrebama tržišta i sveta slavnih. Nekim planetarno popularnim javnim osobama, za koje ste mislili da ih poznajete – zapravo ne znate ni pravo ime.

Ne znamo da li je Čaka Norisa bilo sramota svog pravog imena Karlos Rej, pa je odlučio da ga promeni, ali znamo da nije jedini...

Tako je problematični Čarli Šin zapravo – Karlos Irvin Estevez (izgleda da ni njemu nije odgovaralo 'Karlos'), Antonio Banderas – Hoze Antonio Dominguez Bandera, popularni Bruse Li – Lee Juen Kam, a Bono Voks – Pol Hevson.

Dženifer Aniston zapravo se zove Dženifer Lin Anastasakis, a Keti Peri – Ketrin Elizabet Hadson. Da li ste znali da čak ni imena Tine Tarner i Vupi Goldberg – nisu prava? Naime, Tina je Eni Me Bulok, a Vupi se zapravo zove Kerin Džonson.

Ovaj trend star je koliko i sam šoubiznis, a izgleda da je obuhvatio i velike ikone poput Eksla Rouza, Boba Dilana i Fredija Merkjurija, kao i političare poput Bila Klintona.

Ukoliko vas zanima ko je Isur Danielovitć, Viki Lin Hogan ili Redžinald Kenet Dvajt, popis pravih imena slavnih možete da pogledate na stranici Babynames.com.

Pop Intelligence

strana 1 od 61 idi na stranu