Ko može da nagovori muškarca na razvod?

Četvrtina muškaraca doneće odluku o razvodu braka pod uticajem svog muškog prijatelja koji je i sam prošao kroz razvod

Život

Izvor: Tportal

Nedelja, 20.10.2013.

08:50

Default images

Muškarce na razvod mogu nagovoriti njihovi muški prijatelji, pokazuju rezultati ankete sprovedene u Velikoj Britaniji. Dok žene samostalnije dolaze do odluke da se razvedu, muškarci će verovatnije biti pod uticajem razgovora s razvedenim prijateljima u baru.

Budući da je na muškarce lakše uticati, kad se jedan iz društva razvede, dolazi do domino efekta pri čemu razvedeni potkopava brakove svojih drugova, navodi se u izveštaju koji je objavila britanska advokatska kancelarija ispitujući bivše parove zašto su se razdvojili.

Gotovo jedan od četiri muškaraca (23 posto) rekao je da je bio pod uticajem prijatelja koji su već bili razvedeni, a samo 15 posto žena donelo je tu odluku pod tuđim uticajem.

Kristina Bleklovs iz advokatske firme The Co-operative Legal Services objašnjava da je u ljudskoj prirodi to da tražimo opravdanje čak i kada je u pitanju veza.

“'Kada se jedan par razvede, drugi će često primetiti pukotine u svojoj vezi”, tvrdi ona.

Međutim, samo 11 posto anketiranih izjavilo je da žele isto što i njihovi razvedeni prijatelji.

Anketa je pokazala i da članovi porodice sve manje utiču na nečiji razvod, jer je samo 10 posto muškaraca i devet posto žena izjavilo da su bili pod uticajem porodice.

Foto: Image courtesy of photostock / FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: