Kako da maksimalno uživate u životu?

Želite da živite kao da sutra ne postoji? Ne želite da na samrti žalite zbog stvari koje niste uradili? Onda bi trebalo da nabavite pasoš i usavršite neki jezik, pokazalo je nedavno istraživanje.

Život

Izvor: Daily Mail

Sreda, 08.05.2013.

12:21

Default images

Ispitivanje Britanaca o tome šta smatraju maksimalnim uživanjem u životu pokazalo je da je za tako nešto potreban pasoš, prilična svota novca i znanje jezika.

Ipak, na prvo mesto liste stvari koje treba da radite je to da prestanete da brinete o novcu.

Istraživači su ispitali 2.000 odraslih osoba starosti između 18 i 65 godina, kako bi došli do odgovora šta je potrebno za “savršen” život.

Dok je nekima važno da fizički spasu drugu osobu i budu heroji (12 odsto), 26 odsto ispitanika smatra da je važno biti u dobrim odnosima sa porodicom i prijatlejima.

Mnogi žele da uživaju u sitnicama, dok 31 odsto priželjkuje da bude iskreno prema sebi.

Studija je pokazala da 65 odsto osoba ne živi život kako bi želelo, jer to sebi ne mogu da priušte, dok 38 odsto za to nemaju vremena.

Iako lista stvari koje čine maksimalno ispunjen život ima 50 stavki, u proseku je svako od ispitanika usvojio do sad svega osam.

Evo kompletnog spiska: . Šta biste vi stavili na ovu listu?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: