- Novo doba -

Koliko košta biti žena?

Žene žive duže nego muškarci, zarađuju manje i uzimaju slobodno kako bi se brinule za decu ili bolesne roditelje zbog čega su u slabijoj finansijskoj situaciji nego njihove jače polovine, otkrila je studija američkog portala AOL.

Podeli

Život žene skuplji je za 849.000 dolara nego život muškarca, prenosi Daily Mail.

Pripadnice lepšeg pola u proseku žive pet godina duže nego njihovi partneri, što znači da su njihovi troškovi zbog dugovečnosti veći za 200.000 dolara.

Iz istog razloga će više od polovine njih u životu trebati celodnevnu negu što iznosi oko 125.000 dolara.

U skladu s tim, polise zdravstvenog osiguranja su 30 odsto skuplje za žene nego za muškarce, pa će tako one tokom života platiti 40.000 dolara više nego muškarci, potvrdila je studija.

S obzirom na to da se redovno brinu za decu ili bolesne roditelje, uzimanje slobodnih dana ili godina u životu će ih koštati oko 80.000 dolara.

Takođe, one imaju 23 posto niže plate nego muškarci odnosno 400.000 dolara manje u svojih 40 godina radnog staža.

Foto: FreeDigitalPhotos.net

NovoDoba

Da li u Srbiji shvataju koncept wellnesa?

Šta je wellness? Da li se u dovoljnoj meri bavimo fizičkom aktivnošću? Zašto je kod nas mentalno zdravlje tabu tema? Da li smo kao nacija zaista toliko nesrećni kao što govorimo? Da li država i njene institucije čine dovoljno da podrže građane u težnji da postignu blagostanje duha i tela?

Vesti utorak 9.12. 15:11 Komentara: 12

Može li brak da opstane bez seksa?

Sve je više veza u Srbiji u kojima su partneri postali stranci u krevetu. Globalna istraživanja pokazuju da polovina parova vodi ljubav nekoliko puta mesečno, a svaki peti - manje od deset puta godišnje.

NovoDoba četvrtak 13.11. 08:30 Komentara: 19

Koliko je seks važan za brak?

U novim vezama uvek je puno strasti, ali sa godinama se parovi zabrinu misleći da je ona nestala i da će sve propasti. Ako i vi tako razmišljate, utešiće vas ova vest jer istraživanja tvrde da postoji nešto puno važnije od seksa.

NovoDoba sreda 5.11. 08:30 Komentara: 17
strana 1 od 59 idi na stranu