Šta žene zaista žele?

Studija naziva “Today’s Women: Newfound Power, Persistent Expectations” koju je sproveo Ipsos istražila je šta današnje žene smatraju da se očekuje od njih: Dobro izgledaj, budi ljubazna i obavi sve obaveze.

Život

Izvor: B92

Utorak, 24.01.2012.

08:00

Default images

Istraživanjem je otkriveno da sve više žena želi da postigne ravnotežu u životu (75 posto), da oseća da joj je život ispunjen (73 posto) i da ostvari sve životne ciljeve (44 posto).

Dok je 70 posto žena vrlo motivisano za postizanje finansijske nezavisnosti, samo 49 posto želi da ostvari zavidnu karijeru.

Istraživanjem je otkriveno da se kod žena često pojavljuje veliko odstupanje između očekivanja i motivacije, pa tako 61 odsto njih kaže da žele da imaju karijeru, ali samo 49 posto ih je zaista motivisano da to i ostvare.

Istraživači ne znaju tačan razlog takvog raskoraka, ali pretpostavljaju da bi on mogao da leži u činjenici da žene još uvek na prvo mesto prioriteta stavljaju porodicu i brigu oko dece.

Moglo bi se reći da su žene rastrzane u želji "da imaju sve" i dok neke smatraju da je to ostvarivo, druge, ipak, misle da je potrebno napraviti izbor, piše Huffington post.

Foto: Ambro / FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: