Veštačka inteligencija procenila koliko kilograma ima Kim Džong Un

Član parlamentarnog odbora za obaveštajne poslove Južne Koreje Ju Sang-bum izjavio je danas da se veruje da severnokorejski lider Kim Džong Un im aviše od 140 kilograma, a da je to procenila veštačka inteligencija.

Život

Izvor: Tanjug

Sreda, 31.05.2023.

18:07

Veštačka inteligencija procenila koliko kilograma ima Kim Džong Un
Foto: EPA/Rodong Sinmun SOUTH KOREA OUT

Zdravlje severnokorejskih lidera je obično strogo čuvana državna tajna, a spekulacije o stanju sadašnjeg lidera Kima, za koga se veruje da ima 39 godina, pojavile su se jer je on konzumira veliku količinu cigara, primećeno je da se ugojio, ali i zbog porodične istorije kardiovaskularnih problema.

"Prilikom svog javnog nastupa 16. maja izgledao je umorno, sa vidljivim tamnim krugovima oko očiju i prema analizi veštačke inteligencije je procenjeno da je težak više od 140 kilograma", rekao je novinarima Ju Sang-bum nakon brifinga Nacionalne obaveštajne službe.

Poslanik je, pozivajući se na obaveštajni izveštaj da Severna Koreja intenzivno prikuplja najnovije medicinske podatke o lečenju nesanice za svog najvišeg zvaničnika, rekao da se veruje da Kim pati od "teškog" poremećaja spavanja. Strogo kontrolisani državni mediji Severne Koreje retko pominju zdravlje vođe, ali je u martu južnokorejska Jonap njuz novinska agencija citirala severnokorejske novine Severni Rodong Sinmun, koje su navele da Kim radi do 5 sati ujutro.

Kim je za te novine izjavio da je navikao da radi preko noći. Kim je nasledni vođa treće generacije koji je došao na vlast nakon što je njegov otac Kim Džong Il 2011. godine preminuo od srčanog napada. Obaveštajni brifing Južne Koreje usledio je nekoliko sati nakon neuspelog lansiranja šestog severnokorejskog satelita, pri čemu su pojačivač i balast pali u more. Ju je rekao da izgleda da je severnokorejski predsednik Kim posmatrao lansiranje na sajtu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: