Film apokalipse napravljen uz pomoć veštačke inteligencije predviđa budućnost? VIDEO

Kada pogledajte ovaj kratki film apokalipse, koji je napravljen uz pomoć veštačke inteligencije, verujemo da nećete moći da se otmete utisku da je barem deo tog scenarija i te kako ostvariv.

Život

Izvor: Dnevnik.hr

Subota, 20.05.2023.

13:32

Film apokalipse napravljen uz pomoć veštačke inteligencije predviđa budućnost? VIDEO
Foto: Shutterstock/Stock-Asso

Svi znamo kako izgledaju holivudski blokbaster filmovi apokalipse, ali sad imamo i jedan kratak uvid u to kako veštačka inteligencija pod režiserskom palicom čoveka dočarava apokalipsu čovečanstva. Reč je o desetominutnom kratkom filmu pod nazivom "Last Stand".

Priča počinje donekle poznato, poput već spomenutih holivudskih filmova. Vanzemaljski brodovi su stigli na Zemlju i oko nje. Svetom je zavladao strah i neizvesnost, a svetski političari prvo čine sve da umire čovečanstvo.

No, onda na scenu nastupa Vladimir Putin, koji optužuje SAD da su svojim napadima na NLO i rušenjem istih praktično pozvali naprednu vanzemaljsku civilizaaciju na kućni prag čovečanstva te tako doveli Zemlju u opasnost. Kreće političko previranje, optužbe i pretnje.

Rusija, zajendo s Kinom i Indijom, kreće u trku s SAD-om i NATO-om u tome ko će prvi da ostvari kontakt sa vanzemaljcima. Putin tvrdi da će sve što saznaju transparentno da podele sa ostatkom sveta, ali američki predsednik Bajden podiže uloge i okuplja NATO, pozivajući se na američke i globalne sigurnosti.

U tajnosti, SAD i saveznici lansiraju dve SpaceX rakete prema glavnom svemirskom brodu vanzemaljaca, ali isto čine i Rusi u Sojuz letelicama. Rusija upozorava SAD da će ih sprečiti u pokušaju da prvi stignu do vanzemaljaca i optužuje SAD i NATO da gomilaju nuklearno oružje u orbiti. Bajden optužbe odbacuje i odbrojavanje do prvog kontakta počinje.

Amerikanci u Dragon letelicama prednjače, ali ruski Sojuzi su im za petama. Rusi šalju upozorenje. Šalju i poslednje upozorenje, na koje se Amerika oglušuje. Iz Sojuza je lansiran projektil, nastaje pometnja i tajac, a sve kulminira eksplozijom na samom ulazu u matični brod vanzemaljaca.

U tišini Zemljine orbite, stratosferu paraju tragovi interkntinentalnih balističkih projektila. Nuklearni armagedon na Zemlji je počeo. Bajden poziva građane SAD-a da ne napuštaju nuklearne bunkere uz poruku da je u toku Operacija "Gnev".

A onda sledi epilog, ali kakav epilog, e to nećemo otkriti u tekstu, već ćemo vam prepustiti da pogledate sami.

Važno je napomenuti da sve što se može videti u kratkom filmu nema veze sa stvarnošću i sve je kreacija veštačke inteligencije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: